UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-11-24 14:22

Brnói sikerek

A magyarok nyerték meg a három város versenyéből három ország megméretésére változó utánpótlás-műugróviadalt Brnóban. A magyar fiatalok nemcsak értékes sport-, hanem turistaélményeket is szereztek a kedves cseh városban.

reb Több mint egy évtizede rendezik meg a három város műugró versenyét az utánpótlás-korosztály képviselőinek. Kezdetben váltásban Bécs, Pardubice és Budapest adott otthont a megméretésnek, csakhogy időközben bővült a rendezők köre (például Graz-cal, Prágával és Brnóval), így most három ország versenyére juthattak el a fiatalok a hazai válogatót követően.
GyerekekésEdzőkBrno2015
GyerekekésEdzőkBrno2015
A budapesti kvalifikációt követően tizenegy magyar szerzett indulási jogot az ezúttal brnói rendezésű viadalon. Közülük többen is kiemelkedően teljesítettek: a Pénzügyőr SE versenyzője, Hnatyszyn Vanda például mindkét magasságon, 1 és 3 méteren is győzni tudott (az összes magyar vonatkozású eredményt alant láthatja). A fiatalok összteljesítményének köszönhetően 71 ponttal Magyarország nyerte meg a csapatversenyt a házigazda csehek (69) és Ausztria (55) előtt. A viadal nem tartozik a legerősebbek közé, de az eredmény így is megsüvegelendő, különösen mert a hazai mostoha viszonyok között mindig szükség van a visszaigazolásra és a sikerélményre. „Régebben épült, de normális körülményeket biztosító uszodában versenyeztünk, a gyerekek nagyon jól érezték magukat – értékel a Pénzügyőr SE műugróit kísérő edző, Kárpáti Éva. – Fontos, hogy összemérhették magukat külföldi ellenfelekkel, láthatták, hogy másokhoz képest hol tartanak. Szombaton délután ráadásul volt alkalmunk megnézni Brno kicsi belvárosát, így minden szempontból kellemes élményekkel gazdagodva térhetett haza a magyar csapat.”

Három ország versenye, Brno E kategória (9 évesek és fiatalabbak) Fiúk: Abay Dániel 2. (1 m), Pethő Ferenc 2. (3 m) Leányok: Kun Boglárka 1. (1 m), Debrei Vivien 1. (3 m) D kategória (10-11 évesek) Fiúk: Rajnai Róbert 2. (1 m), Leányok: Kun Patrícia 2. (1 m), Szkobelava Alisa 3. (1 m), 3. (3 m), Veisz Emma 2. (3 m) C kategória (12-13 évesek) Fiúk: Veisz Ábel 1. (3 m), 2. (1 m) Leányok: Hais Dorottya 2. (1 m), 2. (3 m), Hnatyszyn Vanda 1. (1 m), 1. (3 m)