UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-11-27 08:31

Az a fránya 45 perc

Komjáti András bosszús a Puskás Akadémia búcsúja miatt. Nem is a kiesés bántja a legjobban, hanem hogy teljes félidőt ajándékoztak a Celticnek, amely így az eredmény alapján magabiztosan lépett a következő körbe az ifjúsági Bajnokok Ligájában.

Nagy-Pál Tamás Felcsúton bravúros eredményt ért el a Puskás Akadémia U19-es csapata az ifjúsági Bajnokok Ligájában, hiszen Dámasdi Alex góljával 1-0-s győzelmet aratott a jóval esélyesebb skót Celtic gárdája ellen. Komjáti András vezetőedző ettől függetlenül két lábbal a földön maradt, és már a glasgow-i visszavágó előtt jelezte: még mindig csak ötven százalék esélyük van a továbbjutásra.
Komjáti András
Komjáti András
Gyorsan világossá is vált, miért tartott a nagyobb nevű ellenféltől: a skótok óriási elánnal estek nekik, és félórára sem volt szükségük ahhoz, hogy a hátrányukat ledolgozzák, újabb tíz perc elteltével pedig már továbbjutásra álltak. Mindez nem történt volna meg, ha Óvári Zsoltéknak csak nyomokban sikerül az első félidőben úgy játszaniuk, mint az előző mérkőzésen. „Kapkodtunk, pontatlanok voltunk – értékelt honlapunknak még a hazatérés előtt Komjáti. – Emellett peches gólokat is kaptunk. Az a baj, hogy odaajándékoztuk az első félidőt. Már többször is megtapasztaltam, hogy nemzetközi mérkőzésen sokszor ijedten, bátortalanul játszanak a magyar fiatalok, amit az ellenfelek ki is használnak. Ez gátolja meg azt, hogy eredményesen szerepelhessünk.” Ennek ellenére a szünet után volt még remény, ugyanis a felcsútiaknak mindössze egyetlen gólt kellett volna szerezniük, hogy idegenben lőtt találattal kivívják a továbbjutást. A lehetőségek megvoltak, annak ellenére a hajrában a skótok lőttek még egyet. „Pedig benne volt a levegőben a gólunk, három-négy komoly lehetőséget is elpuskáztunk. A végén aztán ismét nagyon buta szituáció előzte meg a harmadikat.” Komjáti csalódott, nem is elsősorban a kiesés miatt, hanem mert meglátása szerint nem volt három gólnyi különbség a két csapat között. „Az eredmény alapján nagyon magabiztosan jutott tovább a Celtic, pedig közel jártunk a bravúrhoz. Nem győzöm hangsúlyozni: ha nem ajándékozzuk oda az első negyvenöt percet, akkor minden másképp alakulhatott volna.” A Puskás az első magyar résztvevője volt az ifi BL-nek, nem vallott szégyent, a bajnoki ág második fordulójában búcsúzott, ahonnan abba tavaszi körbe juthatott volna, ahol a normál ág csoportmásodikjai közül kapott volna ellenfelet, többek közt a Real Madridot, az Atlético Madridot, a Bayer Leverkusent, a Portót vagy a Valenciát. Jelen állás szerint a következő szezonban is indulhat az U19-es bajnok a sorozatban, melyre most még a Puskás mellett a Budapest Honvéd, az MTK, a DVSC, az FTC és a Vác is jó eséllyel pályázik.