- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Nem ment rosszul

A magyar csapatok közül a Rátgéber Akadémia szerepelt a legjobban a két, egyaránt Budapesten megrendezett U14-es fiú EYBL-tornán, de a középdöntőben csak a Debreceni KA vehet részt, rendezőként.

Lakner Gábor A hét végén egyszerre két budapesti helyszínen is pattogott a labda az U14-es fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). A Zsíros Akadémia és a Budapesti Honvéd otthonában tizennyolc együttes, köztük hét magyar csapat mérte össze tudását.

Zsíros-Inter U14 EYBL [1]

Jelenet a Zsíros Akadémia–Inter Bratislava mérkőzésről

A legeredményesebb közülük ezúttal a Rátgéber Akadémia volt, amely három győzelmet könyvelhetett el, egyetlen vereség mellett. A Vasas Akadémia és a Debreceni KA kétszer nyert és ugyanannyiszor maradt alul. A Dávid Kornél KA egyetlen skalpot gyűjtött be, míg a Zsíros Akadémia, a Honvéd és a Szolnoki Olaj ezúttal győzelem nélkül zárt. Alárendelt szerepet azonban egyik csapat sem játszott, és az edzők elmondása szerint mindenki – játékos és szakember egyaránt – értékes tapasztalatokat gyűjtött. A torna az eredményektől függetlenül kiváló felkészülési lehetőséget jelentett a küszöbön álló bajnoki fordulók előtt.

„Ha az októberi forduló után valaki azt mondja nekem, hogy ebben a körben mind a négy meccsen reális esélyünk lesz a győzelemre, szó nélkül aláírom. Négy remek ellenféllel találtuk szembe magunkat, megküzdöttünk két régiós bajnokkal, és sokáig vezettünk is ellenük, valamint megszorongattuk a második helyen továbbjutó cseheket. Az utolsó derbin pedig bebizonyítottuk, hogy szorult helyzetben képesek vagyunk változtatni a játékon, és felállni a padlóról. Nem vallottunk szégyent, de látszott, hogy van még fejlődnivalónk” – értékelt a Honvédot irányító Losonczy Dániel a klub honlapján.

A kőbányai csoportban a belgrádi KK Flas kiemelkedően teljesített, az őszi tornához hasonlóan most is mind a négy mérkőzését megnyerte, az elsőségéhez nem férhetett kétség. A második helyen a kolozsvári gárda jutott tovább. A honvédos csoportban a horvát Cibona Zagreb hét győzelemmel és egy vereséggel zárt az élen, a második helyért a cseh USK Praha és a német Alba Berlin futott versenyt, és bár ezúttal a berliniek voltak a jobbak, a végén mégis a prágaiak örülhettek. A debreceniek, rendezőként, szintén  szerepelnek a középdöntőben, amelyet március 6-8-án rendeznek meg.

U14-ES FIÚ EURÓPAI IFJÚSÁGI KOSÁRLABDA LIGA, BUDAPEST
A csoport
1. Alba Berlin (német) 8 pont, 2. Cibona Zagreb (horvát) 7, 3. StellaAzzurra Roma (olasz) 7, 4. USK Praha (cseh) 6, 5. Vasas Akadémia 6, 6. KK Mladoszt Zemun (szerb) 6, 7. SBK Junior Levice (szlovák) 5, 8. Dávid Kornél KA 5, 9. Budapest Honvéd 4
B csoport
1. KK Flas (szerb) 8 pont, 2. TS Jahn München (német) 8, 3. U-BT Cluj-Napoca 7, 4. Rátgéber Akadémia 7, 5. Debreceni KA 6, 6. Inter Bratislava (szlovák) 5, 7. BK NH Ostrava (cseh) 5, 8. Zsíros Akadémia 4, 9. Szolnoki Olaj 4