UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2016-02-13 17:51

Vértes Nátán az első helyről folytatja

Miután az olimpia hivatalos honlapja nem jelzi, ki nyerte az első aranyat Lillehammerben, a magánszámításunkra hagyatkozunk, miszerint az osztrák Nadine Fest az első győztes, aki az alpesi sí leány szuper-óriásműlesiklását megnyerte. Nekünk ugyanannak a számnak a fiú változatában, a Szöllős Barnabás által elért 16. hely kifejezetten rangos eredmény. A magyarok közül a legjobban azonban Vértes Nátán áll, aki két szám után első a jégkorongügyességi versenyben.

Munkatársainktól Remek hírek érkeztek a jégkorong ügyességi versenyének otthont adó Kristins Hallból, ugyanis a fiúk viadalában érdekelt Vértes Nátán két szám után vezet a kvalifikációt. A tizenöt éves fiú először gyorsasági korcsolyázásban mutathatta meg tudását, amelyben 17,72-es idejével a tizenhat között három századmásodperccel bizonyult jobbnak japán vetélytársánál. A nyolc között 18,13-as időt ért el, aminél a döntőig jutó finn Aleks Haatanen csaknem egy másodperccel gyorsabb volt. A feladatot a szlovák Sebastian Cederle nyerte, Nátán a hatodik helyért két pontot kapott.
Nátán lendületben Forrás: MOB
Nátán lendületben Forrás: MOB
Ha az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosa nem is olyan gyors, mint a vetélytársai, sokkal pontosabban céloz náluk. A lövési pontosság versenyszámban már a tizenhat között látszott, hogy ezt a feladatot neki találták ki, hiszen elég volt neki nyolc kísérlet is ahhoz, hogy négyszer találjon, míg német ellenfele fél perc alatt tizenháromszor próbálkozott, de csak kétszer volt eredményes. Nátán a folytatásban sem használta ki a maximális idejét, egyszerűen nem volt rá szükség, miután a nyolc, majd a négy között is kilenc lövésből négy sikeres volt, miközben az ellenfél több mint tízből sem ért el hasonló teljesítményt. A döntőben Eduard Casaneanu már sokkal nagyobb erőbedobásra késztette. De míg a román harminc másodperc alatt tizennégy kísérletből csak kétszer talált, a magyar fiú tizenháromból négyszer, így megnyerte a feladatot, amiért öt pont járt. Az első napra tervezett szlalomkorcsolyázást végül későbbre halasztották. „A gyorsaságim lehetett volna jobb – mondja a játékos. – A negyeddöntőben az egyik ívet korán vettem be, kisodródtam, de ebből is tanultam. Remélem, a döntőben lesz alkalmam javítani. A lövési pontosságban mindenkit kiejtettem, így végül enyém lett a maximális öt pontot." Nátán két versenyszám után – jobb helyezéseinek köszönhetőn – hét ponttal az élen áll az ugyanannyit gyűjtő szlovák Cederle és a román Casaneanu előtt. Folytatás hétfőn, további négy versenyszámmal.