- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vivien már érmes

Sándorházi Vivien egyesben elődöntőbe jutott, így már biztosan érmes a kazanyi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságon. Párosban Szoták Kittivel a nyolc között búcsúzott.

Pusztai Viola Már biztosan nem tér haza üres kézzel a háromtagú magyar küldöttség a kazanyi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságról. Nem helyi piacon vásárolt ajándéktárgyakra gondolunk, ugyanis Sándorházi Vivien sokkal értékesebb nemesfémet tudhat a magáénak.

Már csak az a kérdés, aranyba, ezüstbe vagy bronzba öntik.

Sándorházi Vivien egyesben elődöntőbe jutott Forrás: Délmagyar [1]

Sándorházi Vivien egyesben elődöntőbe jutott  •  Forrás: Délmagyar

A Tisza Tollas SE tizenöt éves játékosa egyesben az Eb első napján úgy jutott el a nyolcaddöntőig, hogy ellenfelei még csak meg sem tudták szorongatni. Ez a folytatásban sem változott, hiszen a tizenhat között a moldovai Vlada Ginga, majd a negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt német Ann-Kathrin Spori sem nyert ellene szettet. Azzal, hogy bejutott az elődöntőbe, már biztosan érmes.

De miért elégedne meg a bronzzal, ha vasárnap délelőtt a döntőbe jutásért le is győzheti az orosz Anasztaszija Kurdjukovát?

Kicsin múlott, hogy ne két érem tulajdonosa legyen, hiszen párosban a debreceni Szoták Kittivel a nyolcaddöntőben bravúrral győzték le döntő szettben a harmadik kiemelt holland Cera Samuels, Meike Versteeg kettőst. A nyolc között rosszul kezdtek a skót Rachel Cameron, Rachel Sugden duó ellen, de az első szettben csaknem tíz pontos hátrányból is felálltak, s végül majdnem utolérték a vetélytársakat. A 21-19-re elvesztett játszma után a másodikban csaknem végig vezettek, de a hajrában a skótok fordítottak, s már három meccslabdájuk is volt, amikor a magyarok egyenlítettek. Végül a játszma 22-20-ra ment el, és a kétszettes vereség a búcsút jelentette.

A részletes eredmények és a vasárnapi program ITT [2] megtekinthető.