- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Bécsi ezüstszelet

Remekül hangolt a hónap közepi debreceni junior-világbajnokságra a 17 éves Tóth Ivett, hiszen a második helyen zárt a hagyományos bécsi nemzetközi versenyen. Abban viszont kevéssé tisztult a kép, hogy a fiúk közül ki indulhat a hazai vb-n.

reb A héten biztossá vált, hogy a felnőtt Európa-bajnokságon 11. helyen záró Tóth Ivett képviseli a magyar színeket műkorcsolyában a debreceni junior-világbajnokságon. A március 14-20-i eseményen való részvételre Medgyesi Fruzsina is pályázott, csakhogy a versenyző lázas betegen tért haza a lillehammeri ifjúsági olimpiáról, így nem vállalta az indulást az utolsó válogatón, a bécsi Hellmut Seibt-emlékversenyen.

toth_ivett_sallak_gyorgy01 [1]

Tóth Ivett 11. lett a felnőtt Eb-n  •  Fotó: Sallak György

A Mol Új Európa Alapítvány támogatottja bizonyos értelemben rivális nélkül léphetett jégre a felnőttek között az osztrák fővárosban. A rövidprogram kitűnően sikerült, hiszen – 26 riválist megelőzve – vezetett. Edzője, a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia lelkesen értékelt, jelezve, Ivett gyönyörűen ugrotta meg a tripla Toeloop-toeloop kombinációt, és a szépen mutatta be a tripla Flipet lépésből. Forgásait és a dupla Axelt is plusz honorálták a bírók, annak is köszönhette, hogy élete legjobb pontszámát érte el (58,39).

A kűrben ugyan a német Lutricia Bock megelőzte, de a második hely és az összesítésben megszerzett 151,43 pont mindenképpen bizakodásra ad okot a vb előtt. A másik magyar, ugyancsak utánpótláskorú induló, Bátori Júlia 105,33 egységgel a huszadik lett.

Nemcsak a lányok, hanem a juniorok között induló magyar fiúk eredményét is követni kellett, mert nekik szintén ez volt az utolsó válogató. Korábban egyet-egyet nyertek, ezért akár úgy is gondolhattuk, hogy aki most győz, arra debreceni indulóként tekinthetünk. Böröcz Máté a 8. (136,00), míg Maszljanko Alexander a 9. (133,33) lett. A pontozásos szakágakért felelős Engi Klára korábban elmondta: a szakemberekkel egyeztetve határoznak arról, ki kap lehetőséget a vb-n, hiszen ahogyan a bécsi viadalon, az elmúlt hónapokban végig nagyon csekély különbség mutatkozott a fiúk között, így több szempontot is mérlegelnek.

Az eredményeket itt találja [2].