UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2016-03-07 12:21

Aranytripla

Szoros meccsen, 147-146-ra győzte le görög ellenfelét Orosz Viktor az ankarai teremíjász-világbajnokság döntőjében, így harmadszor is aranyérmet szerzett a junior csigások között.

reb „Még szoknom kell az érzést” – nyilatkozta kevéssel a harmadik világbajnoki címét követően Orosz Viktor. Nem csoda, ha a Letizia SC 17 éves versenyzője egyelőre csak barátkozik a gondolattal, hogy harmadjára is a világ tetejére került a junior csigásíjászok között.
orosz_viktor_ankara_gyoztes
orosz_viktor_ankara_gyoztes
A menetelés két éve kezdődött, amikor Nîmes-ben (Franciaország) a teremben, tavaly pedig Yanktonban (Egyesült Államok) a szabadban is a legjobbnak bizonyult a junior csigásíjászok között. Ezúttal pedig ismét fedett terepen, Ankarában ért a csúcsra. A rangsorolóban remekül lőtt, majd a kieséses szakaszban sem szorongatta meg senki, így az aranydöntőben a görög Hrisztosz Aerikosz várt a Mol Új Európa Alapítvány támogatottjára. „Relatíve nyugodt voltam, de volt bennem némi remegés. Szerencsére, az utolsó lövéssel sem akadt probléma. Amikor kihúztam az íjat a tartóból, és megláttam, hogy a lőlapban négy tízesem van, tudtam, hogy nem rontom el. Mindenkinek nagyon köszönöm a biztatást. Rengetegen gratuláltak, az ellenfelek közül is. Úgy tapasztalom, egyre többen tartanak tőlem. Biztató érzés." Bár szoros csatát vívtak, a görög rivális 147-146 arányban alulmaradt, így ismét Orosznak szólt a Himnusz a dobogón. Illusztris szurkolótábor előtt, hiszen a magyar nagykövet és egész családja a helyszínen drukkolt neki, ráadásul a magyar szurkolók ebédre hívták a versenyzőt és stábját, így lesz mód az ünneplésre. Triplán jár neki az elismerés.