UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-03-10 23:10

Elérhető az elődöntő

A női junior-válogatott egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el az A csoportos világbajnokságon, de az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően a vereség nem jelenti az elődöntős álmok végét.

Lakner Gábor Kezdjük a legfontosabbal: továbbra is elődöntőbe juthat első A csoportos női világbajnokságán a junior-válogatott, a sorsa pedig a saját kezében van. Ahhoz elég volt egy mérkőzést megnyerni a csütörtöki kettőből, ami a válogatott helyzetét tekintve dicséretes eredmény.
Curling
Curling
Palancsa Dorottya, a csapat skippere ugyanis még mindig vírusos betegséggel küzd, és már két napja nem evett szilárd ételt. Állapota eddig nem javult, de a nap első mérkőzésére ő is összeszedte magát. Az oroszokat 8-7-re felül is múlta a magyar csapat, a győzelmet ráadásul extra endben sikerült kivívni. Tíz end után 7-7 volt az állás, de a ráadás a mi lányainknak sikerült jobban. Palancsa Zoltán szövetségi edző - érthető módon - büszkén elevenítette fel: „Az egész tornát nézve most nyújtottuk a legjobb teljesítményünket. A lányok jól küzdöttek, ügyesek voltak, a ráadásban pedig a helyén volt a szívük.” Az orosz csapat erősebbnek számít, mint a svéd, amellyel este találkozott válogatottunk. A mester fel is hívta a lányok figyelmét arra, nehogy lebecsüljék a Genfben kétszer is legyőzött ellenfelet. Nem tették, a mérkőzés mégis véget ért a tizedik end előtt: a svédek 9-3-ra nyertek. „Dóriból nagyon sokat kivett a délelőtti mérkőzés, nem tudott regenerálódni az esti találkozóig. A többiek is most jutottak el a holtpontra, és nem tudták átvenni a szerepét, ez okozta a vereséget.” Az, hogy mégsem úszott el az elődöntő lehetősége a vereséggel, a törököknek is köszönhető. Este ugyanis 9-7-re legyőzték az oroszokat – kijelenthetjük, nem az ő napjuk volt –, így továbbra is negyedik helyen áll a magyar csapat. Igaz, holtversenyben a svájciakkal és a svédekkel. „A képlet egyszerű: amennyiben holnap legyőzzük a svájciakat, és az oroszok is megverik a svédeket, elődöntősök vagyunk. Ha mellettünk a svédek is nyernek, akkor szombaton rájátszásban döntjük el egymás között, ki jut az elődöntőbe. A lányok annyira nem is bánnák, ha visszavághatnának a mai mérkőzésért.” A szakvezető korán pihenni küldte lányát az esti összecsapás után, a többi játékossal pedig szemügyre vették, milyen a pálya, amelyen holnap le akarják győzni Svájcot. Mivel a mérkőzés délután két órakor kezdődik, Palancsa Zoltán bízik benne, hogy Dóri addigra kipiheni és összeszedi magát. Szükség lesz az ő tudására is.

A CSOPORTOS NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, TÅRNBY (DÁNIA) Magyarország–Oroszország 8-7, Svédország–Magyarország 9-3 Az állás: 1. Kanada, 2. Dél-Korea, 3. Egyesült Államok 4. Magyarország, Svájc, Svédország, 7. Oroszország, Törökország, 9. Skócia, 10. Japán.