- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Aranyat gurított a női csapat

Kiélezett küzdelemben aranyérmet szerzett a magyar női tekeválogatott a Novigradban zajló U23-as világbajnokságon. Az egyéni rangsort nézve Hegedűs Anita a második helyen zárt.

reb Felrobbant a Facebookon a Novigrad 2016 HUN nevű csoport: a szurkolók és a hazai tekeélet legjobbjai egymás után gratulálnak a Horvátországban vitézkedő női U23-as csapatnak.

Az elismerésből nem lehet elég, hiszen a csapat izgalmas csatában 3460 fás teljesítménnyel megnyerte a Novigradban zajló korosztályos világbajnokságot. A siker különlegessége, hogy a társulat csupán két fával előzte meg a házigazda horvátokat.

csapat_novigrad [1]

Aranycsapat, közös öröm

No, de kezdjük az elején! Reggel nyolckor a pályára lépő csapat legrutinosabb tagja, a 22 éves Tóth Dorottya ragadott golyót, s 559 fás teljesítménnyel indította a napot. Őt két órával később a néhány hónappal fiatalabb Hegedűs Anita követte, aki igencsak odapörkölt, hiszen 606 fás, kiemelkedő eredménnyel zárt. Mint utóbb kiderült, ez a második helyet érte neki az egyéni rangsorban. (A csapatverseny alapján kialakított egyéni rangsor 1-24. helyezettje küzdhet meg az egyéni világbajnoki aranyéremért.)

A csapat „benjáminja”, Hári Boglárka kitett magáért (566), akárcsak Tóbiás Anett (577) és Nagy Beatrix (584). A vége körömrágósra sikeredett, hiszen Tóth Katalin 568 fát gurított, míg a horvátok alakulatban Klara Sedlar egészen kiemelkedő eredményt ért el: 617 fával az egyéni rangsorban az élen végzett, a csapatvilágbajnoki aranyérem azonban a magyaroké lett. A bronzérmet a németek nyakába akasztották (3419).

A csapat két éve Brnóban a hatodik helyen zárt. Csütörtökön a férfiegyüttes gurít, a srácok anno a cseh városban ezüstérmet nyertek csapatban.

Az eredményeket és a programot itt érheti el [2], emitt [3] pedig az élő közvetítést nézheti vissza a női csapat versenyéről.