UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-06-16 14:53

Helyezések garmada

Egyszer harminc fokos hőség, máskor özönvízszerű eső lepte meg a mezőnyt a görkorcsolyázók korosztályos Eb előtti utolsó Európa Kupa-versenyén, Wörglben. A magyar fiúk, lányok szokás szerint szép eredményeket értek el.

UP-info Július végén rendezik meg Heerdében a korosztályos görkorcsolya Európa-bajnokságot, s bár a kontinensviadal még arrébb van, a nemrég befejeződött wörgli Európa Kupa-verseny az utolsó jelentős viadal volt az Eb előtt. A szélsőséges időjárásáról ismert, ám gyönyörű, a tiroli Alpok lábánál található városkában ígéretes formát mutattak a magyarok, akiket a viszontagságos – hol hőséget, hol égszakadást hozó – időjárás sem zavart meg, az épített pályán pedig kihasználták a remek feltételeket. A junior A-s leányok között Gardi Dominika (Tornádó Team) menetrendszerűen nyerte valamennyi távját, így az összetettet is. Pompás formában versenyzett Kopilovic Eleonóra is, aki 1000 méteren ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a mezőnyt, előtte csak Dominika tudott célba érni. Nóra így a rövid összetettben a bronzérmet szerezte meg az Európa Kupában.
gorkocsolya01
gorkocsolya01
A junior B-s női mezőnyben Nagy Alexandra (TDKE) 1000 méteren szerepelt nagyszerűen, és végzett nyolcadik helyen a döntőben. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál Erdős Dávid életében először állhatott Európa Kupa-viadal dobogójára. Mindkét hosszú távján fantasztikus versenyzéssel tartotta a lépést a legjobbakkal, így összetettben övé lett a bronzérem. Szögi Tamás kiegyensúlyozottan gördült rövid és hosszú távon egyaránt, a legerősebb futama az elimináció volt, amely az ötödik helyet hozta. Iványi Tamás az 1000 méter döntőjébe verekedte magát (ötödik lett), továbbá a két hosszú távon is a legjobbakkal ért célba a nagyon erős mezőnyben. Bejczi Botond (Szombathelyi SI) szintén biztató formát mutatott: a legjobban a 10 000 méter elimináció sikerült, ötödikként zárt. Kun Balázs (TDKE) ugyanazon a távon szerzett kilencedik helyet. A junior B-ben az Erdős, Szögi, Iványi férfiváltó a második helyen ért célba. A kadet-korosztályban Sajgó Anna (Tornádó Team) okos, érett versenyzéssel minden távján a legjobbak között végzett a népes mezőnyben, és az összetett hatodik helyét is begyűjtötte. Ugyanebben a korosztályban Rigó Nikolett (nyolcadik) és Gyurmánczi Dánielnek (hatodik) is az eliminációban remekelt.

A fiatalabb korosztályok képviselőinek is adódott versenylehetőség. A 13 évesek között Tóth Anna (Burningwheels Team) a negyedik helyen végzett összetettben, Mercs Abigél (Szombathelyi SI) hatodik, míg Bíró Hanna nagyszerű idővel lett hetedik az 500 méteren. A 12 évesek versenyében Tóth Eszter (TDKE) ötödikként, Bazsó Kata (KDE)  tizedikként zárt. A 10 évesek között Gurszki Kitti (KDE) második lett, míg Zolván Barbara (Tornádó Team), aki egyre jobban belelendül a versenyzésbe, a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Bárány Enikő (KDE) ötödik lett. Sándor Lilla (Tornádó Team) szintén az ötödik helyen zárt a kilencévesek mezőnyében, a fiúknál Suhajda Zoltán (KDE) pedig a dobogó második fokára állhatott fel.