UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-07-23 21:17

Újabb Orosz-aranyak

Orosz Viktor nem tud leállni: a Letizia SC 18 éves csigás íjásza Európa-bajnoki és Európa Kupa-aranyérmet is szerzett Bukarestben, ráadásul a rangsorolóban új korosztályos országos csúcsot lőtt.

UP-info A debreceni Orosz Viktorról nehezen számon tartható alkalommal írtunk, rendre jól szerepel ugyanis a világversenyeken. Ezúttal a román fővárosban, Bukarestben volt jelenése, ahol együtt rendezték meg a csigás íjászok Európa Kupa-viadalát és kontinensbajnokságát.
orosz_viktor01
orosz_viktor01
A Mol Új Európa Alapítvány támogatottja magabiztosan, 707 pontos teljesítménnyel végzett az élen a rangsorolóban, ezzel az övé lett a győzelem az Európa Kupa-versenyen. Csakhogy a küzdelem korántsem ért véget, hiszen valójában onnan indult az izgalmas rész, a kieséses szakasz. Nyugodtan és jó hangulatban készült az előtte álló feladatra, ezúttal is tanúságát adva híres összeszedettségnek. A 32 között az angol James Holwell ellen kezdett, és simán, 148-140-re verte. A honfitárs Luke Ralls sem tudta megakadályozni a továbbjutásban, bár a 145-144 kiegyenlítettebb küzdelmet jelez. A négy közé kerülésért a spanyol Javier Bernet Cerezo került a háromszoros világbajnok útjába, de 148-144-es vereséggel távozott. A fináléért az olasz Viviano Miort kellett felülmúlnia, s mert 147-144-gyel sikerült, Orosz újabb aranydöntőre készülhetett. Ahogyan hivatalos közösségi oldalán jelezte – amit persze már amúgy is tudtunk –, a fárasztó, egy nap alatt lebonyolított kieséses szakaszban nem ment neki rosszul, s a diadalért régi kedves barátja várt rá. Barátság ide vagy oda, a nemes kapcsolat helyett a küzdés dominált Bukarestben, a debreceni tinédzser azonban ebből a csatából is győztesen jött ki, így a 144-143-as siker révén újabb medáliával gyarapította eleve is irigylésre gyűjteményét.