UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-08-31 18:09

Csillagos ötös

Autista kisfiút, édesanyját, majd az egész világot elkápráztatta és meghatotta emberségével a Florida State University amerikaifutball-csapat elkapója, Travis Rudolph, miután az egyik középiskolai látogatásakor a sérült fiút tüntette ki figyelmével.

reb Bo Paskét ritkán érik kellemes élmények az iskolában: az Egyesült Államokban, a Florida állambeli Tallahassee-ben található Montford középiskolába járó autista fiúnak nincsenek barátai, gyakran magányos, s szinte mindig egyedül ebédel.
bopake2
bopake2
A kivételt jelentette az a nap, amikor a Flora State University amerikafutball-csapatának népszerű és ismert elkapója, Travis Rudolph látogatott az iskolába, hogy találkozzon a diákokkal, rajongókkal. Bo szokás szerint egyedül ült az ebédlőben az asztalnál, és a játékos melléje telepedett le. „Megkérdeztem, hogy leülhetek-e mellé, bele is egyezett. Úgy érzem, remekül elbeszélgettünk. Bo nagyon nyitott volt, elárulta, hogy imádja a csapatot. Innen már ment minden magától” – nyilatkozta Travis Rudolph. A figyelmességével könnyekig meghatotta a sérült fiú édesanyját, akinek az egyik barátja küldte el a mellékelt fotót. „Nem tudom biztosan, hogy miért ült le ez a rendkívül kedves ember a fiam mellé ebédelni, de az biztos, hogy egyhamar nem felejtjük el, amit tett – írta Leah Paske az ismert közösségi oldalon, aki kezdetben nem is tudta, kivel találkozott a gyermeke. – Mindennap megkérdezem a fiamtól, hogy kivel ebédelt az iskolában, a legtöbbször a válasz az, hogy senkivel. Ez elszomorít engem. (...) Végre elérkezett egy olyan nap, amikor nem kellett amiatt aggódnom, hogy a kisfiam magányosan ebédelt az iskolában, mert igazi példakép ült vele szemben. Travis Rudolph, köszönöm, nagyon boldoggá tettél.” Az üzenettől szintén meghatódó kiváló elkapó hozzátette: szerinte Bo vagány fiú, valamint hogy a srác és az édesanyja bármikor nyugodtan felhívhatja. (Cikkünk kiindulását a Nemzeti Sport Online anyaga jelentette.)