UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-11-09 20:34

Nehéz feladat

A leány U19-es labdarúgó-válogatott bravúrjának megismétlésére készül a fiú U19-es együttes. A Michael Boris vezette csapat Örményországban vesz részt Európa-bajnoki selejtező minitornán. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis az olasz, a svájci és a házigazda örmény együttes ellen kell helyt állnia, és az elitkörbe jutáshoz az első két hely valamelyikén kell végeznie.

Majer Dániel A példa adott az U19-es fiú labdarúgó-válogatottnak: a korosztály leánycsapata Montenegróból csoportelsőként jutott tovább Eb-selejtezőjének elitkörébe. A fiúknak hasonló bravúrt kellene bemutatniuk a kvalifikációhoz Örményországban, ellenfeleik között ugyanis a házigazdák mellett a svájciakat és az olaszokat is ott találjuk.
Bravúrra lesz szükség Fotó: mlsz.hu
Bravúrra lesz szükség Fotó: mlsz.hu
Utóbbi együttesek egyaránt magasabban rangsoroltak a Michael Boris vezette magyaroknál. A jelenlegi keret már október eleje óta készül, és vasárnapi indulással hétfőn érkezett meg Örményországba. Hétvégén az U19-es bajnokság is szünetelt a zavartalan felkészülés érdekében. „A klubok rendelkezésünkre bocsátották a játékosokat, nekik hála az utóbbi egy hétben már szinte teljes kerettel készülhettünk. Nehéz dolgunk lesz, de minden mérkőzésen nyerni szeretnénk. Elemeztük az ellenfeleket, az olaszok tűnnek a legerősebbek, de a svájciak és az örmények ellen sem lesz könnyű. Félni azonban nincs okunk, fegyelmezett, szervezett játékkal bárki ellen lehet esélyünk a sikerre” – nyilatkozta Michael Boris szövetségi edző az mlsz.hu-nak. Nem pihenhetett azonban mindenki a hétvégén az U19-es bajnoki forduló elmaradása ellenére sem, a csapatból ugyanis többen az NB I-ben léptek pályára. Vogyicska Bálint az MTK-ban, Szalai András a Ferencvárost legyőző Paksban, Tóth Máté a Haladásban, Kleisz Márk pedig a Vasasban kapott lehetőséget. „A kint töltött napoknak az a célja, hogy mindenki kipihenje az utazást és a hétvégi fordulót, megszokja a három órás időeltolódást, és csúcsformába kerüljön” – tette hozzá Michael Boris. A válogatott csütörtökön, magyar idő szerint 15 órakor kezd az olaszok ellen, szombaton ugyanekkor Svájc, kedd délben pedig az örmények várnak rá.

AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest), Bese Balázs (MTK Budapest), Vajda Dániel (Bp. Honvéd); védők: Szalai András (Paksi FC), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Rapid Wien), Gergényi Bence (Bp. Honvéd), Szilágyi Zoltán (Siófok), Nagy Zsombor (MTK Budapest); középpályások: Kleisz Márk (Vasas), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Vogyicska Bálint (MTK Budapest), Szoboszlai Dominik (Főnix Gold), Tóth Máté (Swietelsky-Haladás); támadók: Csernik Kornél (FTC), Takács Ronald (MTK Budapest), Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd), Winkler András (Illés Akadémia), Bíró Bence (Guimaraes), Szabó Levente (Atalanta)