UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-11-28 12:04

Bronz Marrákesből

Nagyszerű teljesítménnyel bronzérmet szerzett a 18 éves Orosz Viktor csigásíjász a Marrákesben rendezett felnőtt terem Világ Kupa-viadalon. A háromszoros korosztályos világbajnok csak a regnáló felnőtt vb-elsőtől kapott ki Marokkóban.

reb Néhány héttel ezelőtt, a MOL Új Európa Alapítvány jubileumi „arccá” választása apropóján beszélgettünk a 18 éves Orosz Viktorral, aki vázolta: az előtte álló évadban a felnőtt megméretésekre helyezi a hangsúlyt, s a négyből három csigász íjász Világ Kupa-viadalon is indul. „Ezek a versenyek pénzdíjasak, hátha sikerül jó helyezést elcsípnem…”
orosz_viktor_vk_2016
orosz_viktor_vk_2016
Ha a hét végén rendezett, marrákesi VK-viadalra gondolunk, Orosz igencsak alábecsülte a lehetőségeit. A rangsorolóban 594 pontos teljesítménnyel holtversenyben a harmadik helyen zárt. Megédesíti az eredményt, hogy 14 év után megdőlt az Ondrik Tibor által tartott hazai teremcsúcs. A 32 között a francia Antoine Quiquere skalpját gyűjtötte be (147-145), majd a rangsorolóban 11. helyen záró Alberto Blazquez sem jelentett akadályt (149-146). A negyeddöntőben a sportág holland sztárja, Peter Elzinga következett, ám Orosz nem ijedt meg a nagy névtől (149-147). A dán Stephan Hansen ellen kevésen múlt a siker, a regnáló világbajnok 147-143-ra győzött. A bronzcsatában az amerikai Braden Gellenthien ellen szoros Orosz-sikert született (149-148), így a magyar 300 dollárt kasszírozott. „Újabb élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam a hétvégén, például milyen az, amikor teremben esik rám az eső – jegyezte meg Orosz Viktor a népszerű közösségi oldalán vezetett sportolói profilján. – Ma sok nevet húzhattam ki azok közül, akikkel szerettem volna megmérkőzni életemben: a spanyol Blazquez, a holland Elzinga és az amerikai Gellenthien hullott el velem szemben. Sajnos a negyedik skalp, Stephan Hansené nem jött össze, de bronzérmet szereztem életem első felnőtt terem Világ Kupa-versenyén. Ilyen erős mezőnyben azt hiszem, ez nem is rossz teljesítmény.”