UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-02-12 12:29

Színvonalas küzdelem

Farkas János, a fallabdázók utánpótlás-kapitánya szerint az utóbbi évek legszínvonalasabb országos utánpótlás-bajnokságát rendezték meg szombaton. Többnyire az esélyesek győztek.

Lakner Gábor Budapesten, egészen pontosan a Budafoki úti Gold Centerben rendezték meg a fallabda országos utánpótlás-bajnokságát. A versenyt családias légkör uralta, a vérre menő mérkőzések után a teremből kilépve a játékosok gyakran egymás mellett ülve beszélték meg a történteket. Ha létszámban nem is emelkedett ki az idei verseny, színvonalában mindenképpen. Látványos megoldásokban és kemény csatában bővelkedő mérkőzéseket vívtak a fiatalok, Farkas János utánpótlás-kapitány egyenesen az utóbbi évek legjobb országos bajnokságának nevezte.
Nagy tesók
Nagy tesók
Meglátása szerint többnyire az esélyesek győztek, meglepetésnek az U11-es versenyzők U13-asok közti nagyszerű helytállását emelte ki, továbbá hogy az U19-es fináléban a fiatalabb Pocsai Ákos legyőzte az utolsó juniorversenyén induló Konecsni Kristófot. A két versenyző az ob egyik legjobb mérkőzését vívta, ezúttal pedig Pocsai nyerte 3-1-re a fiatalkoruk óta egymást nyüstölő vetélytársak küzdelmét. A rangidős Konecsni a dobogón állva elköszönt az utánpótlás-korosztálytól, és felhívta a figyelmet az összetartás fontosságára. Mint mondta, a mostani fiatalokból lesznek az élversenyzők, később pedig akár a szövetség vezetői is, így meg kell őrizniük a barátságos légkört. Rögtönzött beszédét azzal zárta: remélhetőleg minden résztvevő követi őt a felnőttek közé, és kitart a sportág mellett. Az U19-es lányok döntője is nagy csatát hozott, Nagy Sára 3-1-re múlta felül Szunomár Blankát. A Szombathelyi Öntöde SC versenyzője már a második aranyat nyerte az ob-n a Nagy családnak, hiszen korábban az U15-ös fiúk között öccse, Simon is a legjobbnak bizonyult. A nővér az aranyérem mellett annak is örült, hogy edző édesapjuk, Nagy Ferenc jutalomból átengedte neki a volánt a hazafelé vezető úton. Farkas János a verseny végén elmondta: megerősítést jelentettek a látottak, hiszen az utánpótlás-válogatottban is szereplő fallabdázók emelkedtek ki a mezőnyből. A mostani teljesítmény biztató az áprilisi korosztályos Európa-bajnokságok előtt, a folytatásban pedig azon dolgoznak, hogy még több fiatal válassza a sportágat, és nagyobb legyen a merítési lehetőség.

ORSZÁGOS UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk U11: 1. Pavlovszky Péter, 2. Sáli Barna. U13: 1. Pikler Csanád, 2. Komlódi Regő, 3. Nagy Bálint Kristóf. U15: 1. Nagy Simon, 2. Takács Benedek, 3. Simon Dániel. U17: 1. Kamocsai Bendegúz, 2. Dévald Péter, 3. Dévald Tamás. U19: 1. Pocsai Ákos, 2. Konecsni Kristóf, 3. Cseke Ádám Leányok U13: 1. Varga Lorena. U15: 1. Chukwu Hannah, 2. Laskai Vanda, 3. Harmath Eszter. U17: 1. Szabó Mercédesz, 2. Filyó Borbála, 3. Ludvig Zsófia. U19: 1. Nagy Sára, 2. Szunomár Blanka, 3. Szász Kincső