UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-08 12:51

Zágráb vár

A strandkézilabda növekvő népszerűségét jelzi, hogy 27 válogatott jelezte részvételét a nyári zágrábi U17-es Európa-bajnokságra. A lányok hat-, a fiúk ötcsapatos csoportba kerültek a kontinensviadalon.

reb A strandkézilabda Európa-bajnokságok 2000 óta íródó történetében még sosem rendeztek olyan nagyszabású Európa-bajnokságot, mint amilyet június 16-25-én tartanak Zágrábban. A felnőtt- és az U17-es korosztályban összesen 56 ország regisztrált a részvételve.
benzsay_rebeka_strandkezi
benzsay_rebeka_strandkezi
Profilunkból fakadóan honlapunkat az U17-esek eseménye foglalkoztatja: a június 16-18-i viadalon 15 fiú- és 12 leánycsapat indul. A fiúk három ötcsapatos csoportban küzdenek, a magyarok Portugália, Lengyelország, Bulgária és Szlovákia mellé kerültek a B csoportba. A portugálok 2016-ban második helyen zártak a hazai rendezésű U16-os Eb-n, ugyanott a magyarok a kilencedik helyen végeztek. A lányok Hollandiával megkapták az U16-os Eb címvédőjét, de a hatosba került Németország, Lengyelország, Románia és Ukrajna is. A leánycsapat az előző évi Eb-n, Nazarében az ötödik helyen zárt. A lebonyolítás alapján a fiúknál a csoportok első két helyezettje, illetve a további két legjobb csoportharmadik kerül a negyeddöntőbe, míg a lányoknál a hatosok első két helyezettje játssza egymás ellen az elődöntőt.

U17-ES STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, JÚNIUS 16-18., ZÁGRÁB  Leányok A-csoport: Hollandia, Magyarország, Németország, Lengyelország, Románia, Ukrajna B-csoport: Spanyolország, Portugália, Horvátország, Oroszország, Svájc, Litvánia Fiúk A-csoport: Spanyolország, Németország, Svájc, Ukrajna, Szerbia B-csoport: Portugália, Lengyelország, Magyarország, Bulgária, Szlovákia C-csoport: Olaszország, Oroszország, Hollandia, Horvátország, Románia