- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Autogram a fogorvosnál

Diószeghy Betti Az utóbbi hónapokban Hais Dorottya  [1]szinte nem tud úgy elmenni otthonról, hogy ne ismerjék fel. Az utcán, az iskolában, a templomban, de még a fogorvosnál is rengetegen lépnek oda hozzá, hogy gratuláljanak neki, és aláírást kérjenek tőle.

Muugras [2]

Dorka a belgrádi két érmével

„Nagyon furcsa még az ismertség, de élvezem. Naponta több százan írnak üzenetet, én pedig mindenkinek válaszolok. Rengeteg energiát ad, hogy ennyien szeretnek, és örülök, hogy a filmmel ilyen sok embernek örömet tudtunk szerezni.”

A folytonos casting és edzés, illetve az iskola nemcsak rengeteg energiát, hanem nagyon sok időt is felemészt…

„De én jól bírom a pörgést. Mivel a sportolóknak szabályos napi rutinjuk van, hiába kell több dolgot belesűríteniük egyetlen napba, úgy vettem észre, jobban képesek beosztani az idejüket, mint mások. Nekem is ez a titkom.”

Annak ellenére, hogy a Mindenki című kisfilm sikere óta [3] Dorka nagy népszerűségnek örved, úgy érzi, a hirtelen rátört ismertség nem befolyásolta sportkarrierjét. A csapattársai is megszokták, hogy vele van tele a média, és együtt örülnek az elismeréseknek.

„Szokatlan még a figyelem, amely körülvesz, de próbálom élvezni az előnyeit, hiszen tudom, nem tart örökké.”

Dorkának eseménydúsan kezdődött az április, hiszen a hónap első két hétvégéjén Belgrádban, illetve Zágrábban rendeztek nemzetközi műugróversenyt. A szerb fővárosból két aranyéremmel, Horvátországból pedig egy-egy ezüsttel és bronzzal tért haza. Teljesítményével értékes pontokat szerzett az ifjúsági Európa-bajnoki részvételhez szükséges kvalifikációs rangsorban, ám ennyivel nem elégszik meg. Annak érdekében, hogy biztosan részt vehessen az idei norvégiai eseményen, az eddigieknél is keményebben edz a számára ugyancsak a világot jelentő deszkákon.

További korosztályos hírek MŰUGRÁSBAN [3]a sportági aloldalunkon.

Íme, az honlapunk által készített, az M4 Sporton látható, Jövünk! című utánpótlás-magazin portréja Hais Dorottyáról: