UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-04-22 21:08

Bányai Zsombor bronzérmes

Az első nap visszafogott produkciója után szombaton magyar versenyző remek szereplésének is örülhettünk az U23-as vívók minszki Európa-bajnokságán: a 20 éves Bányai Zsombor férfipárbajtőrben bronzérmet szerzett.

Bruckner Vince A pénteki nyitónap nem a magyar versenyzőkről szólt, férfi tőrben és női kardban sem sikerült a nyolc közé jutás. Szombaton joggal reménykedtünk a jobb szereplésben, mivel a legerősebb fegyvernemünk, a férfi párbajtőr következett délelőtt.

Bányai Zsombor remek vívással, bronzérmet szerzett az U23-as Eb-n
Bányai Zsombor remek vívással, bronzérmet szerzett az U23-as Eb-n
Bányai Zsombor, Berta Dániel és Koch Máté egyaránt magabiztosan jutott tovább a csoportból, Buta Levente ugyanakkor csak egy meccset tudott nyerni, így korán búcsúzott. A legjobb tizenhatig Bányai és Koch is magabiztosan ért el, Berta viszont az ukrán Szics ellen végül nagy csatában kiesett. A negyeddöntőben már csak az egész nap remek formában vívó Bányai szerepelt, a 8 között is remekül teljesített, simán, 15-9-re legyőzte a fehérorosz Paulovszkit. A döntőbe jutásért az ukrán Sztankevics következett, aki rendkívül kiélezett mérkőzésen győzte le a magyar párbajtőrözőt. Bányai végül csalódott volt, hiszen a legnagyobb riválisai már kiestek, de 20 évesen az U23-as Eb-n a bronzérem is remek eredmény. A női tőrözők nagyjából a várakozásoknak megfelelően szerepeltek. Két magyar jutott a tizenhat közé, Balogh Orsolyát és Gólya Fruzsinát egyaránt lengyel versenyző ejtette ki. Szalai Szonja jutott még főtáblára, Mesteri Viktória a csoportkörben búcsúzott. Érdekesség, hogy eddig négy versenyszámból kettőt cseh versenyző nyert, ami nagy meglepetés, hiszen hazája igazán nem tartozik hagyományos vívóhatalmak közé. Vasárnap folytatás a férfikarddal és a női párbajtőrrel.  

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK Férfipárbajtőr egyéni A csoportmérkőzéseken: Bányai Zsombor 6 győzelem/0 vereség, Berta Dániel 6/0, Koch Máté 5/1, Buta Levente 1/5 (Bányai, Berta és Koch továbbjutottak) A 32 közé jutásért: Koch–Borisevics (fehérorosz) 15-8 A 16 közé jutásért: Bányai–Tarnenko (ukrán) 15-12, Koch–Staszulonek (lengyel) 15-5, Berta–Szics (ukrán) 13–15 Nyolcaddöntő: Bányai–Pauloszki (fehérorosz) 15-9, Koch–Kolanczyk (lengyel) 9-15 Negyeddöntő: Bányai–Buzzi (olasz) 15-14 Elődöntő: Bányai–Sztankevics (ukrán) 12-15 Döntő: Jurka (cseh)–Sztankevics 15-12 Végeredmény: 1. Jakub Jurka (Csehország), 2. Vologyimir Sztankevics (Ukrajna), 3. Bányai Zsombor és Wojciech Kolanczyk (Lengyelország), …10. Koch Máté, …18. Berta Dániel, …64. Buta Levente Női tőr egyéni A csoportmérkőzéseken: Gólya Fruzsina 4 győzelem/1 vereség, Balogh Orsolya (4/2), Szalai Szonja 3/2, Mesteri Viktória 1/4. (Gólya, Balogh és Szalai továbbjutottak) A 16 közé jutásért: Balogh–Malasina (fehérorosz) 15-9, Gólya–Bitterová (szlovák) 15-12, Szalai–Martines Hauregi (orosz) 6-15 Nyolcaddöntő: Balogh–Marika Chrzanowska (lengyel) 14-15, Gólya–Julia Chrzanowska (lengyel) 11-14 Döntő: Mpah-Njanga (francia)–Abdrakhmanova (orosz) 15-10 Végeredmény: 1. Jeromine Mpah-Njanga (Franciaország), 2. Adelja Abdrahmanova (Oroszország), 3. Erica Cipressa (Olaszország) és Marika Chrzanowska (Lengyelország), …13. Gólya Fruzsina, 14. Balogh Orsolya … 20. Szalai Szonja …35. Mesteri Viktória

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.