UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-05-06 22:24

Győzelem a végére

Fordulatos, gólgazdag mérkőzéssel fejezte be szereplését az U19-es floorball-válogatott a svédországi Växjöben zajló világbajnokságon és szerezte meg a B divízióban az 5., összesítésben a 13. helyet a kanadaiak ellen.

Majer Dániel Bizonyára nem úgy készült a férfi U19-es floorball-válogatott, hogy a világbajnokság B divíziójának csoportküzdelmeit követően az A és a B divízió összesítése alapján a 13. helyért fog játszani, de ha már így alakult, igyekezett megnyerni a kanadaiak elleni helyosztót.

Tizenharmadik helyen zárt a csapat Forrás: hunfloorball.hu
Tizenharmadik helyen zárt a csapat Forrás: hunfloorball.hu
Nem kezdődött jól a mérkőzés az újra fehér mezben a Fortnox Arena pályájára lépő magyar együttesnek. Szuri Zoltánnak ugyanis mindössze másfél perc elteltével maga mögé kellett nyúlnia, hogy kiszedje a hálóból a labdát, miután Cameron Buck a kapu előtt állva, Cedric Grenapin Szuri mögül érkező passzából megszerezte a piros-feketében játszó kanadaiak vezető gólját (1-0). Túl sokáig azért nem maradtak adósok a mieink, három perccel később szép összjátékot követően Kvasznicska Norbert a kanadai térfél közepéről, fordulásból lőtt a kapuba (1-1). Ennek mindössze 40 másodpercig örülhettünk, Robillard révén ugyanis ismét vezetést szerzett az ellenfél (2-1). A kilencedik perc elején azonban ismét jött Kvasznicska és éles szögből bevarrta a labdát a bal felsőbe (2-2). A 11. percben olyasmi történt, ami a magyar együttessel a torna során még nem, emberhátrányban lőttünk gólt. Ismét Kvasznicska volt az egyik főszereplő: a saját kapuja előtt labdát csent, végigrohant a pályán majd remek ütemben leadta a mellette futó Hoffmannak, aki nem hibázott és a hálóba lőtt (2-3). Negyven másodperccel később Nagy Dénes is betalált (2-4), a gólpasszt ismét Kvasznicska adta. A harmad végén a kanadaiak azért jelezték, hogy eszük ágában sincs feladni a meccset, Buck révén fél perccel a sípszó előtt egyenlítettek (3-4). A második játékrészben több mint nyolc percig nem esett gól, de aztán Jonathan Kuysten megtörte a csendet, a kapu előtt keresztbe futva becsapta az emberét, megfordult Szuri mellett és belőtte az egyenlítő gólt (4-4). Húsz másodperc sem telt bele és Robillard találatával ismét a kanadaiak vezettek (5-4), noha másfél perccel később Pupek Márkó egyenlített (5-5). A harmad utolsó gólját a 32. percben Grenapin szerezte, kanadai vezetéssel készülhettek tehát a záró játékrészre a felek (5-6). Kevesebb mint két perc kellett, hogy Hoffmann Tamás óriási bombájával emberelőnyben egyenlítsenek a mieink (6-6), három perccel később ráadásul a vezetést is megszerezték Matthews szerencsétlen mozdulatának köszönhetően (6-7). A 49. és az 50. percben úgy tűnt, eldöntheti a találkozót a magyar együttes, előbb Bondor Csaba, majd Pupek Márkó talált be emberelőnyben (6-9), fél percen belül azonban ugyancsak két emberelőnyben szerzett góllal válaszoltak a kanadaiak (8-9). Egyenlíteni azonban már nem tudtak, sőt, Nagy Dénes kilenc másodperccel a vége előtt még lőtt egyet, így 10-8-ra nyertek a mieink és a 13. helyen zárták a vb-t.

U19-ES B DIVÍZIÓS FLOORBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, VÄXJÖ (SVÉDORSZÁG) Kanada–Magyarország 8-10 (3-4,3-1,2-5) Magyarország: Szuri Zoltán (cserekapus: Tótik Simon) – Hoffmann Tamás, Bondor Csaba, Kvasznicska Norbert, Viczena Áron, Zsámboki Zalán – Pupek Márkó, Tóth Krisztián, Szelley Áron, Nagy Dénes, Szenthelyi Kristóf – Aidan Fayarchuk, Hangyal Ádám, Jenei Tamás, Oláh Botond, Csajághy Bence – Baán Krisztián, Turza András, Mátó Zsombor Gólszerzők: Kvasznicska Norbert 2, Nagy Dénes 2, Hoffmann Tamás 3, Pupek Márkó 2, Bondor Csaba 1