UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-05-06 09:18

Semmi meglepetés

Az esélyesek győzelmét hozta a serdülők országos bajnoksága: minden számban a fiúknál és a lányoknál is az első kiemelt nyert, András Csaba és Dari Helga pedig duplázni tudott.

MunkatársunktólSűrű hétvégi programot kezdtek el pénteken az utánpótláskorú asztaliteniszezők: a serdülők országos bajnokságát tartották az első napon, szombaton lesznek a vegyespáros-küzdelmek, vasárnap pedig az ifjúságiak következnek. Ahogy a sportágban már megszokott, a fiúk viadalát a Szőnyi úton, a lányok versenyét pedig a Marczibányi téren rendezik.

András Csaba egyesben és párosban is magyar bajnok lett Forrás: moatsz.hu
András Csaba egyesben és párosban is magyar bajnok lett Forrás: moatsz.hu
A fiúk mezőnyében talán nem túl nagy meglepetésre a BVSC-Zugló versenyzői domináltak: egyesben András Csaba végig magabiztos játékkal, két játszmát veszítve lett magyar bajnok, párosban pedig Both Olivérrel az oldalán simán, minden mérkőzést 3-0-ra nyerve gyűjtötte be az elsőséget. Kisebb meglepetésnek csak a még újonckorú KSI-s Huzsvár Erik döntős szereplése számított a nála két évvel idősebbek mezőnyében és a mezőtúri Galáth Ferenc bronzérme is, Utóbbi főleg annak fényében , hogy a négy közé jutásért Galáthnak a második helyen kiemelt KSI-s Terék Norbertet kellett legyőznie. A lányok között is mindkét versenyszámot az első helyen kiemelt nyerte: egyesben a Statisztika játékosa, Dari Helga nyert, a döntőben azt a kecskeméti Drabant Anitát múlva felül 4-0-ra, aki párosban a partnere. A dobogóra a szintén Statisztikában játszó Menkő Veronika és Czeglédi Szilvia állhatott fel. Párosban a a bajnoki címet a Dari, Drabant kettős gyűjtötte be, amely a fináléban nagy csatát vívott a Menkő, Phan Viola duó ellen. Végül 3-2-re sikerült nyerniük. Szombaton folytatás a serdülő és ifjúsági vegyespárosokkal.