UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-05-11 21:41

Kemény csoport, gyilkos ág

Nehéz csoportba, „halálágra” került az U21-es férfi-kézilabdaválogatott a nyári algériai világbajnokságon: a magyarok ellenfele lesz a korosztály legutóbbi Eb-jén ezüstérmes Németország, továbbá Norvégia, a Feröer-szigetek, a Koreai Köztársaság és Chile.

reb „Az Európa-bajnoki helyezésünk után nem lehetettek olyan illúzióink, hogy könnyű csoportba kerülünk” – jegyezte meg Gyurka János, a férfi-juniorválogatott szövetségi edzője az U21-es kézilabda-világbajnokság sorsolását látva.

gyurka_dabas_cseh_peter
gyurka_dabas_cseh_peter
Mint ismert, a tavalyi kontinensviadalon tizedik helyen zárt együttes az ugyanott ezüstöt szerzett német, az ötödik helyen végzett norvég, a feröeri, a dél-koreai és a chilei csapattal került azonos csoportba, az A jelű hatosba a július 18-30-án zajló algériai eseményen. „Szinte mindegyik német játékos a felnőtt Bundesligában szerepel, erősek, láttuk, mire képesek, hiszen az Európa-bajnokság csoportkörében nyolc góllal kaptunk ki tőlünk – elemzi az ellenfeleket a szövetségi edző. – A norvégok nagyon megerősödtek az elmúlt években. A feröeriek közül sokan Dániában játszanak, északi stílus az övék, figyelni kell rájuk. A koreaiak gyorsak, igazán kellemetlen ellenfelek lesznek, Chile az a rivális, amelyiket viszont kötelező felülmúlni. Bár nem lesz könnyű, de igyekszünk minél több videófelvételt szerezni az ellenfelekről.” Noha a csoportellenfelek alapján látszik, az első öt meccsen is oda kell tennie magát a csapatnak, a hatodik mérkőzés, a remélt nyolcaddöntő lesz kulcsfontosságú. A 16 között a B csoport első négy helyezettjének valamelyikével csaphat össze a magyar együttes. „Nemes egyszerűséggel a B a halálcsoport. Franciákkal, dánokkal, szlovénokkal, svédekkel… nem is érdemes számolgatni, ki hányadik helyen végez, csak nagyon nehéz ellenfél jöhet. A nyolcaddöntő lesz a legfontosabb. Ebben az idényben megint nem szerepeltünk a nemzetközi porondon, nem vívtunk külföldi riválisokkal, szóval talán a felkészülés alatt, és elsősorban a vébén dől el, hol a helyünk a világban. A junior-világbajnokság komoly esemény, szinte kész játékosok szerepelnek. Tisztességgel felkészülünk, fontos lesz a csapategység, az összetartás, és most az elsődleges cél, hogy továbbjussunk a csoportból” – zárta gondolatait Gyurka. A csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, onnan kieséses rendszerben zajlik a viadal. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Férfi U21-es világbajnokság, 2017. július 18-30., Algéria Csoportbeosztás: A-csoport: Németország, Norvégia, Feröer-szigetek, Magyarország, Koreai Köztársaság, Chile B-csoport: Franciaország, Dánia, Katar, Egyiptom, Szlovénia, Svédország C-csoport: Spanyolország, Tunézia, Macedónia, Brazília, Burkina Faso, Oroszország D-csoport: Horvátország, Izland, Algéria, Szaúd-Arábia, Argentína, Marokkó