UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-05-15 19:00

Drámai végjáték

Az újonc országos tőrbajnokságon a fiúk mezőnyében két kis vidéki klub örülhetett aranyéremnek, míg a lányok között a nemrég újjáalakult Ferencváros duplázott.

UP-info Az UTE vívócsarnokában rendezték meg az újonc tőrözők országos bajnokságát. Szokás szerint négy versenyszám sorsa dőlt el, mindkét nemben egyéni és csapatgyőztest hirdettek. A fiúk egyéni versenyében rögtön meglepetés született: a gyulai Horváth Soma nyerte el a bajnoki címet, a fináléban a Ferencváros tőrözőjét, Bányik Benjámint múlta felül. A harmadik helyen Katona Csegő (Törekvés) és Szemes Gergő (Kunszentmiklós) osztozott.

A Ferencváros tőrözői két aranyérmet nyertek a hétvégi országos bajnokságon Forrás: fradi.hu
A Ferencváros tőrözői két aranyérmet nyertek a hétvégi országos bajnokságon Forrás: fradi.hu
Az igazi szenzációt azonban a csapatverseny tartogatta: a Kunszentmiklós együttese nyerte a viadalt, ráadásul drámai végjátékban, két tizedmásodperccel a vége előtt még a Törekvés vezetett, a későbbi győztes ugyanakkor még egyenlíteni tudott, majd a döntő tust is bevitte. A lányok versenyében pedig a FTC két aranyérme szolgáltatta az érdekességet, mivel Zsoldosi Emília és a csapat megszerezte a ferencvárosiak első aranyérmeit a szakosztály újjáalakulása óta.

ÚJONC TŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiú egyéni 1. Horváth Soma (Gyula), 2. Bányik Benjámin (FTC), 3. Katona Csegő (Törekvés) és Szemes Gergő (Kunszentmiklós) Fiúcsapat 1. Kunszentmiklós (Bődi Zámbor, Szemes Gergő, Tolnai Gergő), 2. Törekvés (Benyus Attila, Farkas Mátyás, Katona Csegő, Makk Balázs), 3. FTC I (Bányik Benjámin, Skorka Csongor, Tóth Zsombor, Vid Attila) Leány egyéni 1. Zsoldosi Emília (FTC), 2. Goóg Anna (Törekvés), 3. Kalocsai Luca (Törekvés) és Szalai Zorka (Törekvés) Leánycsapat 1. FTC I (Fenyvesi Viktória, Kovács Réka, Szabó Vanda Fruzsina, Zsoldosi Emília), 2. Törekvés I (Goóg Anna, Kalocsai Luca, Roza Luca, Szalai Zorka), 3. Törekvés II (Csik Flóra, Marosi Gréta, Szeder Anna)

További korosztályos híreink VÍVÁSBAN sportági aloldalunkon.