- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Puskás Akadémia–Bayern München 1-0

Leiner Soma Felcsúton megkezdődtek a 10. Puskás-Suzuki-kupa U17-es nemzetközi torna küzdelmei. Elsőként a tavalyi győztes Budapest Honvéd és a tornán újonc, portugál Sporting csapott össze, majd a házigazda Puskás Akadémia fiataljai néztek szembe a szintén először meghívott, német Bayern München együttesével. A kupa idei újdonsága, hogy minden csoportmeccset követően – érjen véget bármilyen eredménnyel – három-három tizenegyest rúgnak a csapatok, pontazonosság esetén azok döntsenek a helyezésekről.

A nyitómeccsen hamar kiszakadt a gólzsák, mindkét csapat nagy tempóban kezdte a találkozót, és bár a portugálok veszélyeztettek először, gólt a kispestiek lőttek – Temesvári fejesét követően a horvátországi EB-résztvevő Szendrei Norbert szerzett közelről vezetést. Reagálni sem volt ideje a Sportingnak, ugyanis Kecskeméti László két perccel később, tetszetős támadás végén megduplázta az előnyt (2-0).

Lassan magukhoz tértek a lisszaboniak, ám a Honvéd-MFA kézben tartotta a találkozót. A sokadik szögletet követően viszont szépítettek a vendégek: Goncalo Inácio mindenkinél magasabbra ugrott középen, és a jobb alsóba bólintott (2-1). A portugál mester elégedetlensége így is nyilvánvaló volt, még szünet előtt változtatott csapatán.

Kétgólos előnyről vesztett értékes pontokat a Honvéd. Fotó: pfla.hu [1]

Kétgólos előnyről vesztett értékes pontokat a Honvéd.  •  Fotó: pfla.hu

Hasonló tempóban és enyhe Sporting-fölénnyel kezdődött a második negyven perc is. De a vendégeket érte derült égből villámcsapás: Pisont szép cselekkel ment el a szélen, visszatett labdájából Kecskeméti szerezte meg a saját második, csapata harmadik találatát (3-1). Eldőlni látszott az összecsapás, de a Sporting nem esett össze. És az erőfeszítései nem voltak hiábavalóak. Rui Reis lerántását tizenegyessel büntette Szőts Gergely játékvezető, és a sértett nem hibázott (3-2). Vérszemet kaptak a luzitánok, és bár Bruno Santos kihagyta a kihagyhatatlant, a csereként beállt Filipe Sissé elegáns labdaátvételt követően pontot mentett (3-3).

A mérkőzést követő tizenegyesek során a Sporting maradt higgadtabb, Kalmár harmadik végrehajtóként hibázott. A Honvéd szombaton a Real Madrid ellen javíthat.

A Pancho Arénában rendezték meg a nap másik mérkőzését, amelyen az első kupagyőzelmére áhítozó Puskás Akadémiának nem kisebb ellenféllel kellett szembenéznie, mint a Bayern Münchennel. Utánpótlásbajnokhoz méltóan kezdtek a felcsútiak, kétszer is megdolgoztatták Topic kapust az első percekben. A játékrész legkomolyabb helyzetét is a hazaiak dolgozták ki, ám Zsöllei centerezését Daróczi nem tudta értékesíteni. Távoli bombával mutatott életjelet a bajor gárda, Butler lövését bravúrral tolta szögletre az U17-es válogatott kapusa, Ásványi Balázs.

Timári Norman volt a hős. Fotó: pfla.hu [2]

Timári Norman volt a hős  •  Fotó: pfla.hu

A második játékrész lassabban csordogált, és kiegyenlítettebb játékot hozott. Timári Norman előtt a meccs helyzete adódott a 49. percben, de közelről nem tudott gólt szerezni. Nem úgy távolról: a rendes játékidő utolsó előtti percében szép cseleket követően elemi erővel lőtte ki a jobb alsót a PFLA és a nemzeti csapat centere (1-0), ezzel fontos három ponthoz juttatva a házigazdákat. A németek a kötelező büntetőpárbajban lelhettek némi vigaszt: 3-1-re megnyerték. Annak azonban semmi jelentősége nem lesz, ha a házigazdák szombaton is diadalmaskodnak, a görög Panathinaikosz ellenében.

10. PUSKÁS-SUZUKI-KUPA, FELCSÚT
1. forduló
A csoport
Puskás Akadémia–Bayern München (német) 1-0 (0-0)
Gól: Timári
Tizenegyesek: 1-3
B csoport
Budapest Honvéd–Sporting (portugál) 3-3 (2-1)
Gólok: Kecskeméti L. (2), Szenderi, ill. Inácio, Reis (11-esből), Sissé
Tizenegyesek: 2-3
A további program
Június 3. (szombat)
15 óra: Budapest Honvéd–Real Madrid
17 óra: Puskás Akadémia–Panathinaikosz
Június 4. (vasárnap)
15 óra: Bayern München–Panathinaikosz
17 óra: Sporting–Real Madrid
Június 5. (hétfő)
13 óra: mérkőzés az ötödik helyért
15 óra: mérkőzés a harmadik helyért
17 óra: döntő

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.