UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-06-12 20:03

Dárdák Itáliában

A nálunk is egyre népszerűbb darts kiváló magyar szakkomentátorát, Vereczkey Lajos faggattuk a sportág soft változatáról, amelynek az Európa-bajnoksága most kezdődött meg az olaszországi Caorle városában.

Várkonyi Zsolt Négy utánpótláskorú versenyzőnk, Neumajer Kitti, Czipó Vivien, Nagy Márk és Kovács Patrik indul a darts soft változatának itáliai Európa-bajnokságán. Vereczkey Lajos televíziós szakkommentátor azt mondja a magyar fiatalok esélyeiről: „Az ifjúságiak közül Neumajer Kittitől és Czipó Vivientől mind párosban, mind csapatban jó eredményre számítok. Most kaptam a hírt, hogy nagyon szoros meccsen, 9-8-ra kikaptak a horvátoktól, de vigaszágon még folytathatják, és akár meg is nyerhetik a versenyt.”

Magyarok az Eb-n: Neumajer Kitti, Ziegenhám Medárd edző és Czipó Vivien
Magyarok az Eb-n: Neumajer Kitti, Ziegenhám Medárd edző és Czipó Vivien
Arról is érdeklődtünk, hogy a szakma mennyire ismeri el a szakágat, különösképpen a steel-hez képest: „A szakágban a magyar szövetség partnerszervezete az EDU (European Dart Union). Ez nyilván mindent érthetőbbé tesz.” Ami pedig a magyar utánpótlást illeti: „A fiúk is egyre inkább felzárkóznak a nemzetközi élmezőnyhöz. Úgy gondolom, hogy mind a leány-, mind a fiú-utánpótláscsapatunk Európa élmezőnyébe tartozik. Fontos lenne, hogy minél több nemzetközi tapasztalatot tudjanak szerezni.” Előrelépésnek tartja, hogy immár ifjúsági csapatversenyeket is rendeznek a szakágban. Nagyon fontosnak tartja viszont, hogy a sportközvélemény tudja: a magyar edzők a saját pénzükből, és a szabadidejüket is feláldozva dolgoznak a sportágért. Megérdemlik legalább az itáliai napfény simogatását.