- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hibátlan teljesítmény

Kovács Máté Ahogyan arról beszámoltunk, nagyszerűen szerepeltek a magyar juniorok a Kitzbühelben megrendezett öttusa Európa-bajnokságon [1]: a Mátyus Lili, Soós Gergő, Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor összetételű vegyes váltó aranyérmet szerzett, míg Lehmann egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

[2]

Az Európa-bajnok vegyes váltó  •  Forrás: triatlon.hu

„A fiúktól egyéniben várható volt a jó szereplés, és ez végül Csongor harmadik és Soós Gergő hatodik helyének köszönhetően be is igazolódott. A lányoknak nem sikerült annyira fényesen az Európa-bajnokság, igaz, Putnóczki Dorka sajnálatos bukás miatt nem tudott előbbre végezni a huszonnegyedik helynél” – értékeli a kontinensviadalt honlapunknak Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai bizottságának elnöke.

A tavalyi ezüstéremmel [3] szemben az idén már a magyar vegyes váltó állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, a második helyezett orosz váltót fél perccel megelőzve, 1:18:31-es idővel teljesítette a távot.

„Az első hely megszerzése annak köszönhető, hogy a gyerekek nem hibáztak, és elég jól volt felépítve ez a csapat. Nyilván a szerencse is közrejátszott, azonban szerencséje csak annak van, aki jól teljesít és tesz is érte. A második váltástól kezdve már az aranyért mentünk, amit sikerült is megszereznünk. Putnóckzi Dorka, Lehmann Csongor és Soós Gergő is egyaránt kiemelkedő versenyzőnek számít a nemzetközi mezőnyben, Mátyus Lili újoncként pedig hibátlanul teljesített, ezek együttese okozta a váltó sikerét.”

Csongor egyéniben is a dobogóra állhatott Forrás: MTSZ [4]

Lehmann Csongor (jobbra) öröme  •  Forrás: triatlon.hu

Csongor egyéniben elért bronzérme is remek teljesítmény, hiszen az első három befutó között kevesebb, mint két másodperc döntött. A végén a portugál Vasco Vilaca volt a leggyorsabb léptű, de a magyar fiú jól hajrázott, maga mögé szorítva a spanyol Alberto Gonzalez Garciát, így a harmadik helyen ért célba.

A jó szereplést követően azonban sokáig nem ünnepelhetnek a magyar fiatalok, hiszen futószalagon jönnek a megméretések.

„Nincs megállás, a hét végén már országos bajnokságot rendeznek Baján, a következő nemzetközi verseny pedig  júliusban vár ránk Tiszaújvárosban. Az Európa Kupa-viadalon Soós Gergő címvédőként indul, Csongor is szeretne dobogóra állni, valamint a lányok is joggal bizakodhatnak a jó szereplésben. Aztán pedig következik az év legnagyobb versenye, a szeptemberi, rotterdami világbajnokság.”

További korosztályos hírek TRIATLONBAN [5] a sportági aloldalunkon.

JUNIOR TRIATLON EURÓPA-BAJNOKSÁG, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
Fiúk. 1. Vasco Vilaca (Portugália) 53:39, 2. Javier Lluch Perez (Spanyolország) 53:40, 3. Lehmann Csongor (Magyarország) 53:40, …6. Soós Gergő 54:05, …43. Arany Attila 57:19, …48. Papp Tamás 57:56
Leányok. 1. Kate Waugh (Nagy-Britannia) 59:20, 2. Sif Bendix Madsen (Dánia) 59:23, 3. Jessica Fullegar (Franciaország) 59:34, …24. Putnóczki Dorka 1:02:21, …30. Mátyus Lili 1:03:08, …39. Soós Fanni 1:04:35
Vegyes váltó: 1. MAGYARORSZÁG (Mátyus Lili, Soós Gergő, Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor) 1:18:31, 2. Oroszország (Darja Luzsnyikova, Mihail Antyipov, Jekatyerina Matyjuh, Grigorij Antyipov) 1:19:01, 3. Németország (Bianca Bogen, Moritz Horn, Nina Eim, Tim Siepmann) 1:19:15