UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-07-22 21:30

Hidegrázós negyedik hely

A prágai U19-es világbajnokság leánydöntőjében három öttusázónk volt érdekelt, a legjobban az úszás után belázasodó Gulyás Michelle teljesített, negyedikként zárt. Barta Luca a huszonharmadik, Sarcia Borbála pedig a harmincnegyedik helyen végzett, ez pedig azt jelentette, hogy csapatban hatodikak lettek Szloboda József tanítványai.

Leiner Soma Két sima, egy izgulós volt leány öttusázóink teljesítménye a prágai U19-es világbajnokság kvalifikációjában. Gulyás Michelle és Barta Luca könnyedén vette a selejtezős akadályokat, míg Sarcia Borbála a lövészetben ejtett hibák ellenére is a legjobbak közé jutott. Ugyan Kiss Virág nem jutott a fináléba, így is bízhattunk a csapatéremben. Az úszás – ahogy szokott – kiválóan sikerült. Noha itt óriási előnyre nem lehet szert tenni, a magyar lányok megismételték a selejtezőben mutatott remek idejüket, sőt Gulyás Michelle elsőként zárt a medencében, a többiek lemaradása sem volt jelentős.

A négyfős leányküldöttség: jobbról Barta Luca, Sarcia Borbála és Gulyás Michelle döntőbe jutottak, míg Kiss Virág elvérzett a selejtezőben
A négyfős leányküldöttség: jobbról Barta Luca, Sarcia Borbála és Gulyás Michelle döntőbe jutottak, míg Kiss Virág elvérzett a selejtezőben
Aggódni csupán Gulyás Michelle állapota miatt kellett: a KSI versenyzője belázasodott, fejfájás és hidegrázás gyötörte. A nyitó számot követően gyógyszert kapott, és igyekezett teljes erőbedobással folytatni a küzdelmeket. A vívás kritikus volt az előző napokban, az eredmények ezúttal is felemásra sikerültek. A betegség nem fogott ki Gulyáson, aki +7-es mérleggel zárt, hatodikként, megőrizve ezzel összetett első helyét. Ugyan jól kezdett Barta Luca, a végén becsúszott 0-8-as széria miatt nem tudott kiemelkedőt elérni, míg Sarcia Borbála nem találta a fonalat, és 13-21-re végzett a páston. Minden esélye megvolt Gulyás Michelle-nek, hogy a nap végén dobogóra álljon, ehhez azonban ellenfelei mellett a hirtelen rátörő betegséggel is meg kellett küzdenie. Ugyan a vívóteremben magát is le tudta győzni, a kombinált szám ennél sokkal megterhelőbbnek bizonyult. Két körben is 17-18 másodperc körül lőtt, mikor legrosszabb esetben is tizenkettő alatt szokott teljesíteni. A futása sem sikerült jól, így éppen leszorult a dobogóról, negyedikként ért be. Elfogadható teljesítményt nyújtott a záró számban Barta Luca, így a huszonharmadik helyen fejezte be a napot, míg Sarcia Borbála gyengébben sikerült lövészetét követően a harmincnegyedik pozícióban zárt. Csapatban így hatodik lett a magyar leányválogatott. A versenynap végén Szloboda József szövetségi kapitányt kérdeztük a látottakról. „Hiányérzetem van, mert bíztam abban, hogy éremmel zárnak a lányok, akár az egyéni-, akár csapatversenyben. Gulyás Michelle nagyon közel volt a dobogóhoz, hiszen kiválóan versenyzett, de a váltó és a selejtező úgy tűnik, sokat kivett belőle, emiatt betegedhetett meg a legrosszabbkor. Vívásban mindenképpen több volt Barta Lucában, hiszen jól kezdett, de a végén nagyon sokat bukott. Sarcia Borbálának pedig a lövészetben kell fejlődnie, le kell ülnünk, ki kell elemeznünk, hogy miként tudna előrelépni.” Vasárnap három fiú öttusázónk lesz érdekelt a fináléban csehországi világbajnokságon, a Burcsik Barnabás, Szép Balázs, Viczián Bence trió a leányokhoz hasonlóan a csapatversenyben is érdekelt lesz. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.