UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-27 18:33

A dán lecke

A románok elleni vereség ellenére is csoportelsőként végzett ifjúsági leányválogatott pénteken a dánok korosztályos csapata ellen játszik az elődöntőben a győri EYOF-on. Bohus Bea szövetségi edző elégedett együttese eddigi teljesítményével, és várja a fizikálisan erős skandinávok elleni találkozót.

B. V.Szerdán a román válogatott ellen ugyan elvesztette veretlenségét az ifjúsági leány kézilabda-válogatott a győri EYOF-on, de már a mérkőzés előtt biztos csoportgyőztes volt. A mérkőzést jól kezdték a mieink, azonban az első félidő közepén bekövetkezett rövidzárlatnak köszönhetően alaposan elhúzott az ellenfél. Bohus Bea csapata szépen visszaküzdötte magát a mérkőzésbe, mínusz nyolcról két találatra feljött, de fordítani már nem sikerült, a vége 23-20 lett. A szövetségi edző szerint nagy baj nem történt a vereséggel, ugyanúgy készülnek a további feladatokra:

Felszabadultan készül a dánok elleni elődöntőre a leánycsapat Forrás: keziszovetseg.hu
Felszabadultan készül a dánok elleni elődöntőre a leánycsapat Forrás: keziszovetseg.hu
„Úgy gondolom minden csapattal előfordul világversenyeken, hogy akad olyan mérkőzés, amelyen nem játszik csúcsformában. Remélem, ezen mi a románok elleni találkozóval túlvagyunk. Ugyanakkor büszke vagyok a lányokra, mert nagy hátrányban sem adták fel, és visszajöttek a meccsbe. A fordítás több összetevő miatt nem sikerült, valamint a brit játékvezetők is érdekes felfogást alkalmaztak a végjátékban a passzív játék megítélésében.” A csapat és mestere is már a következő ellenfélre koncentrál, amely pénteken 17 órakor a dán válogatott lesz. Természetesen a stáb felkészült a skandináv együttes erősségeire és gyengéire is. „Figyeltük a dánok játékát, úgy láttuk, technikailag kevésbé képzettek, mint a mi játékosaink, viszont szembetűnő volt, hogy fizikailag elég erősek. Elértük a célunkat, a négy közé jutást, ennek megfelelően készülünk a péntekre, bízom a lányokban.” S ahogyan eddig, az elődöntőben is nagy segítségére lehet a csodás győri közönség a csapatnak. Bohus biztos benne, hogy kedvezően hat a nézőtéri támogatás: „Eleinte úgy láttam, kicsit izgultak a hazai környezet miatt, nagyon bizonyítani akartak, de most már ezen egyértelműen túl vannak, felszabadultak. Az elődöntőben sokat segíthetnek a szurkolók.” Pénteken háromnegyed hét körül kiderül, hogy az első vagy a harmadik helyért játszhat-e a zárónapon a válogatott.