UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-28 01:37

Két ezüst, két bronz – és persze jókedv

A győri EYOF negyedik versenynapján hat sportágban húsz döntőt rendeztek. Percről percre című rovatunkban ezen a napon is összegyűjtünk minden fontos eseményt, és estére összeállt a komplett krónika. Három sportágunk összesen négy érmet nyert, két ezüstöt és két bronzot. A hangulat pedig továbbra is frenetikus, nincs sportoló, aki ne magasztalná a szurkolókat.

Munkatársainktól „Itt az EYOF napkeltéje, negyedszer nyílik meg a Percről percre című rovatunk. Készen áll arra, hogy az élet tovább írja benne a nap krónikáját” – így indítottuk a napot. És az élet csakugyan írta. Este nyolckor már minden világos: fiatal sportolóink ezen a napon két ezüsttel és két bronzzal gyarapították az éremgyűjteményünket. Értékelések, reakciók, vélemények (most már érkezési-elkészülési sorrendben) Úszás (is)

Hangulat-kép az olimpiai faluból Forrás: gyor2017.hu
Hangulat-kép az olimpiai faluból Forrás: gyor2017.hu
Vécsei Réka ezüstérmet nyert a 100 m mellúszásban. Igazi racionális egyéniség. Hogy mit várt magától? „Mindig csak lépésenként terveztem előre, először szerettem volna a középdöntőbe jutni, majd a döntőbe, és ott aztán dobogóra állni.” Minthogy ez a módszer bevált, hozzáteszi: „Nagyon örülök, hogy sikerült, boldog vagyok az ezüstéremmel.” Szóba kerül a lelkes szurkolótábor is. A közönség támogatása neki is sokat jelentett. „Fantasztikus a légkör, nagyon jólesik. A csapatunkban is legalább olyan jó a hangulat, mint amilyet a szurkolók teremtenek itt, az uszodában.” Aztán még valami, ami legalább olyan fontos: „Az olimpiai faluban is olyan a hangulat, mint amilyet a szurkolók a lelátón teremtenek.” Megszólal a mester (is) „Nerpel Gergely és Tóth Benedek, a Rákosvidéke Hajtós DSE két versenyzője elődöntőbe jutott, és már biztosan éremért küzdhet.  A két fiú klubedzője (és a klub névadója), Hajtós Bertalan elégedett volt a délelőtt látottakkal” – jelentettük be ugyanitt 15 óra 7 perckor. Benedek ezüst-, Gergely bronzérmes lett. Az érzéseikről ITT beszélnek. De a verseny végén természetesen ismét megkérdeztük az olimpiai ezüstérmes mestert, Hajtós Bertalant is: „Nagyon büszke vagyok rájuk, hatalmasakat meccseltek, az egész csarnok örjöngött miattuk. Úgy érzem, Gergő döntőbe jutását elvették, ő is dobott egy vazarit, amit nem adtak meg, aktívabb volt az egész mérkőzésen, az ellenfél dobását pedig az első ítéletből kiindulva szintén nem kellett volna megadni. A bronzmérkőzés nagyon korán jött, picit féltettem, hogyan bírja állóképességgel, de megoldotta. Jókor, nyolc másodperccel a vége előtt indította el a döntő akciót, onnan az ellenfélnek már nem lehetett visszahoznia a mérkőzést. Nagyon bíztam benne, hogy Benedek megnyeri ezt a versenyt, mert a döntőbeli orosz ellenfelét eddig kettőből kétszer verte, de a sport ilyen. A második helynek is nagyon örülök, nagyon boldog vagyok a fiúk teljesítménye miatt.”
Molnár Janka
Molnár Janka
Atlétika: csak öröm Molnár Janka bronzérmet nyert a 400 m-es síkfutásban Így idézi fel a történteket: „Az első rajtot visszafújták, aminek nem örültem, mert nagyon jól sikerült, így ez kicsit meg is fogott. A verseny előtt nem helyezésben, hanem időeredményben gondolkodtam, szerettem volna bemenni ötvennégy másodperc alá. Sajnálom, hogy nem sikerült, ugyanakkor nagyon örülök a bronzéremnek. Általában nem szoktam hallani a szurkolást, de ez most eljutott hozzám, fantasztikus volt a közönség.” Igen, a fantasztikus közönség mindennapos beszédtéma a sportolók körében. 17 óra 30 perc Indul az eredményözön Ahogy véget érnek a délutáni döntők a különböző sportágakban, úgy jelennek meg a különböző információs csatornákon az eredmények. Szerkesztőségünk tagjai persze azonnal dolgozni kezdenek rajtuk. 17 óra 14 perc Igazi nagykövet Győrben Mint tudjuk, az EYOF-sportágaknak vannak megbízott nagykövetei, mai versenyzők és egykori kiválóságok. Ezúttal azonban igazi látogatta meg az eseményt… Villámlátogatása érkezett Győrbe Iain Lindsay brit nagykövet, akinek nagyon tetszett a fesztivál. Mint holnapunknak elmondta, rendkívül fontosnak tartja, hogy a versenyzők már ilyen fiatalon belekóstolhatnak a nemzetközi versenyek légkörébe. A diplomata kötelességének érezte, hogy meglátogassa és biztassa országa sportolóit, akiket hazatérésük előtt a nagykövetségen is vendégül lát.
Krisztofer most éppen mosolyog
Krisztofer most éppen mosolyog
15 óra 57 perc Torna: Ok az örömre Mészáros Krisztofer a 22. helyen végzett egyéni összetettben. „Kicsit csalódott vagyok, mert a nyújtón rontottam, és amiatt három pontot levontak, ráadásul a gyűrűn sem fogadtak el egy elemet, pedig ha azt megkapom, akkor jóval előbb végezhettem volna. Egyébként jó gyakorlatokat mutattam be” – tette hozzá. De volt oka örömre is. Ahogyan megfogalmazta: „Annak azért tudok örülni, hogy ilyen lelkes szurkolók előtt versenyezhettem. A gyakorlatok elején még hallottam a biztatást, aztán már a csak a feladatomra koncentráltam, de a végén mindig eljutottak hozzám a nagyszerű hangok.” 15 óra 45 perc Kerékpár: nincs magyar sérült Több sérültet láttak el a mentők a leányok országúti versenyén, agyrázkódás és kulcscsonttörés is okozott riadalmat. Magyar versenyző nem sérült meg. A 44 kilométeres távon folyó verseny elképesztő küzdelmet hozott, amelynek a végén a belga Dina Scavone ünnepelhetett. 15 óra 7 perc Cselgáncs: két magyar az elődöntőben Nerpel Gergely és Tóth Benedek, a Rákosvidéke Hajtós DSE két versenyzője elődöntőbe jutott, és már biztosan éremért küzdhet.  A két fiú klubedzője (és a klub névadója), Hajtós Bertalan elégedett volt a délelőtt látottakkal, és eddig viszonylag nyugodtan szemlélte a mérkőzéseiket. Mint villámértékelésében elmondta, nehéz elődöntő vár rájuk, de bízik a tanítványokban. Vigaszágon még Maróti Alexandra is eljuthat a bronzmérkőzésig. 11 óra 58 perc Kézilabda: féljünk-e a dánoktól? Amikor a leány kéziseink már biztosan elődöntősök voltak, még nem lehetett tudni, hogy melyik csapat lesz az ellenfelük pénteken. Azóta kiderült: a dán. Megkerestük a szakvezetőt, Bohus Beát, hogy mutassa be a vetélytársat. „Még nem játszottunk velük, de természetesen figyeltük őket. Technikailag kevésbé képzettek, mint a mieink, viszont fizikálisan erősek” – foglalta össze röviden. A taktikai értekezleten viszont nyilván bőven lesz mondanivalója. 8 óra 50 perc Hat sportág, húsz döntő
Velcz Zsombor teniszmeccseit megtépázta az időjárás
Velcz Zsombor teniszmeccseit megtépázta az időjárás
Ma húsz döntőt rendeznek hat sportágban: atlétikában, cselgáncsban, kerékpárban, teniszben, tornában és úszásban. Mindegyikben szurkolhatunk a magyarok sikeréért. A csapatsportágak képviselői pihenőnapot kaptak, nem lepődnénk meg, ha a röplabdázók, a kézilabdázók és a kosárlabdázók feltűnnének a lelátón a magyar érdekeltségű finálékban. A tegnapi vihart átvészelő kajak-kenusok is pihennek, remélhetőleg a bőrig ázásnak nem maradtak komolyabb nyomai. A sportolók egyik ellenfele ma is az időjárás lehet, a teniszezők, az atléták és a kerékpározók aggódva kémlelik az eget. Előbbiekre különösen rájár a rúd, Velcz Zsombor az eddigi két mérkőzését hat részletben tudta lejátszani.