UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-28 23:16

Tízre emelkedett az aranyaink száma

Horváth Karolina megnyerte a 2000 m akadályfutást, megszerezte az EYOF nyolcadik magyar aranyát, és azzal a címlapra tette a reggel óta épülő Percről percre-rovatunkat. Ideje is volt, mert sejtettük: hatalmas hajrá várható a nap végére, magyar érmekkel. Lehet, hogy érdemes lenne lottóznunk, mert ez nagyon bejött.

Munkatársainktól Délután ötkor elkezdődött tehát a nagy roham, a döntők hosszú sorozata, amelytől szép sikereket reméltünk. És nem is hiába, hiszen a csupán tizennégy esztendős, csepeli Horváth Karolina leküzdött minden, két kilométeres hosszban útjába kerülő akadályt…. És megszerezte a magyar csapat nyolcadik EYOF-aranyát. De a roham csak folytatódott, hál' istennek. Alig több mint egy órával Karolina győzelme után jött hír dzsúdós és úszóaranyról. Megvan a tíz!... Ráadásként meg úszóezüst és cselgáncsbronz. 19 óra 49 perc Fináléban a leány kosarasok is Győzött a törökök ellen, és döntőbe jutott a kosaras leányválogatottunk is. Mészárosné Kovács Andrea együttese drámai mérkőzésen nyert 65-57-re. 18 óra 43 perc Döntőben a kézis leányok A dánok legyőzésével döntőbe jutott a leányválogatott. Bohus Bea együttese 32-24-re diadalmaskodott az elődöntőben. 18 óra 19 perc Arany, háton Zombori Gábor, a Budafóka úszója 2:02,17-es idővel ért célba a 200 m háton, több mint három tizeddel előzve meg az orosz Jegor Dolomanovot. Az aranyérmes a döntőt követően nyilatkozott honlapunknak: „Harmadik idővel kerültem döntőbe, erre fel nyertem. El sem hiszem! Az utolsó hosszra fordulva már nagyon fájt mindenem, de hajtott, hogy nekem szóljon a Himnusz a dobogó tetején. Az elmúlt két napban brutálisan rossz voltam, muszáj volt javítanom, hogy bizonyítsam, megérte elvinni például a thaiföldi edzőtáborba. Ha most még nem is fogom fel teljesen, hogy nyertem, egy-két nap múlva biztosan leesik, mit értem el.”

Miközben szólt a Himnusz Fotó: Béres Márton/kisafold.hu
Miközben szólt a Himnusz Fotó: Béres Márton/kisafold.hu
18 óra 7 perc A zászlóvivő aranya Sipőcz Richárd volt a cselgáncs fiatalabb EYOF-nagykövete, őt érte az a megtiszteltetés is, hogy a nyitóünnepségen a magyar zászlót vihette. Most pedig a győzelméért ünnepelt a publikum úgy, hogy – szem- és fültanúk szerint – majdnem felrobbant a csarnok. Hosszú, nagy köszöntés következett, amelyhez képest az a 67 másodperc, amennyit az ipponjáig a tatamin töltött, igazán nyúlfarknyi idő. 17 óra 57 perc Úszóezüst, de az is miskolci A dzsúdós után újabb miskolci leány állhatott fel a dobogóra: Vécsei Réka 2:30,24 perces idővel ezüstérmes lett a 200 m mellúszásban. 17 óra 45 perc Cselgáncs-bronz A +70 kg-os súlycsoportban a miskolci Faragó Petra ipponnal nyerte a bronzmérkőzést a spanyol Sara Fernandez Campillo ellen. 17 óra 5 perc Ő még csak tizennégy
Karolina, az aranyos
Karolina, az aranyos
Az atlétikai versenyen a mindössze 14 éves Horváth Karolina magabiztos előnnyel nyerte meg a 2000 m-es akadályfutást, 6:51.04 perces idővel. A Csepeli DAC (mielőtt bárki mást gondolna: Diák Atlétikai Club) atlétája így értékelte a döntőt: „Minden versenyen az a taktikám, hogy gyorsan elhúzzak a többiektől, mert szeretek kimaradni a verekedésből, lökdösődésből, szóval most sem csináltam másként. Amikor éreztem, hogy közelednek hozzám, kicsit belehúztam. Az időmmel egyébként nem vagyok elégedett, mert jócskán elmaradtam az egyéni legjobbamtól, de itt most nyerni kellett. Eredetileg az első három hely valamelyike volt a cél, mert nem akartam terhet tenni magamra. Persze az aranyról álmodtam…” 16 óra 31 perc Kézilabda: hetesre jók vagyunk? A fiúválogatott 26-24-re kikapott a spanyoloktól az első helyosztó mérkőzésen, így a folytatásban az EYOF-torna hetedik helyéért játszhat. 15 óra 33 perc Úszás: rakétastaféta (már bocs…) 4:13,84-es idővel, első helyen jutott a döntőbe 4×100 méteres női vegyesváltónk győri viadalon. A fináléban vélhetően az olaszokkal csatázik aranyéremért. 13 óra 5 perc Cselgáncs: ketten az elődöntőben Sipőcz Richárd (+90 kg) és Faragó Petra (+70 kg) is elődöntőbe jutott. A nyitóünnepség zászlóvivője, Sipőcz grúz, Faragó litván rivális ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást. 10 óra 58 perc Úszás: remek reggel A jelek szerint jól ébredtek a „gyerekek”… 200 m gyorson Fábián Fanni az első, Nagy Réka a második, 200 m mellen Vécsei Réka a második, 200 m háton Zombori Gábor a harmadik helyen jutott a délutáni döntőbe. Emellett a 4×100-as fiú vegyes váltó harmadikként kvalifikált a fináléba. 9 óra 24 perc Prognózis A kerékpárosok már befejezték szereplésüket az EYOF-on, de a másik kilenc sportág a visszafogottabb csütörtöki nap után újra teljes erővel dübörög. Ma atlétikában, cselgáncsban, tornában és úszásban osztanak érmeket, összesen huszonnégy döntőt rendeznek a négy sportágban. Az időjárás is kedvezőre fordult, remélhetőleg ma már az eső sem nehezíti meg a sportolók dolgát.