- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jeles bizonyítvány

Leiner Soma Remekeltek a magyar versenyzők az U23-as triatlon Európa-bajnokság első napján a Velencei-tó partján. Az egyéni versenyben Bicsák Bence aranyérmet nyert, Dévay Márk harmadik lett, a női mezőnyben Bragmayer Zsanett ezüstöt szerzett.

A vasárnap a mix váltókról szólt, a hazai csapatot a két-két legjobb egyéni teljesítményt nyújtott triatlonista alkotta, a dobogóra is felállt versenyzők mellett az újonc Sebők Klaudia volt a negyedik ember.

A nap történéseiről ezúttal is Lehmann Tibor, a szövetség szakmai bizottságának elnöke számolt be honlapunknak.

A tegnapi dobogós helyezéseket követően a magyar mix váltó ötödik lett Fotó: Hajdú Lili [1]

A dobogós helyezéseket követően a mix váltó ötödik lett  •  Fotó: Hajdú Lili

A jó kezdésről Bragmayer Zsanett gondoskodott, aki a szombaton aranyérmes angol riválisával egyszerre szállt ki a vízből, jelentős előnyt halmozva fel a többiekhez képest. A remek teljesítményét a szárazföldön is folytatta, másodikként váltott.

Következett Dévay Márk, aki igazi úszóspecialista, így joggal várhattuk tőle, hogy továbbra is harcban marad az első helyért. Így is történt, felúszott angol ellenfelére, a kerékpározást együtt kezdték.

Akkor azonban az történt, amire vélhetően senki nem számított: a versenyzőnk kicsúszott, defektet kapott, kereket kellett cserélnie. A szigetországiak így behozhatatlan előnyre tettek szert, de a nagyobb baj az volt, hogy a mieink visszacsúsztak az ötödik helyre. Ugyan Sebők Klaudia és Bicsák Bence is jól teljesített, egy hiba elég volt ahhoz, hogy a nap végén ne állhasson dobogóra a csapatunk. Végül a váltó maradt az ötödik helyen, az angolok mögött az oroszok és az olaszok nyertek érmet, míg közvetlenül előttünk a spanyol négyes végzett.

Ugyan Lehmann Tibor szerint akadtak szervezési nehézségek, az időjárás sem kedvezett, összességében remek Európa-bajnoki házigazdának bizonyult Velence és Magyarország. A szövetség joggal bízik abban, hogy rendezőként ez csupán a belépő volt valamelyik következő nagy esemény, akár világverseny lebonyolításához.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN [2] a sportági aloldalunkon.