UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-11 23:13

Másodszor is döntőben

Az EYOF után a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon is döntőbe jutott az U16-os leányválogatott. Mészárosné Kovács Andrea együttese nagyszerű védekezéssel, tizennyolc ponttal verte a letteket az elődöntőben.

L. G. A pénteki szünnap után folytatódott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság, és a magyar U16-os leányválogatott az este főmérkőzését játszotta a második elődöntőben. Mészárosné Kovács Andrea együttese a lettekkel csapott össze a döntőbe jutásért.

U16 csapatöröm
U16 csapatöröm
Válogatottunk Angyal Barbara vezérletével repülőrajtot vett, a második perc végén 11-3-as magyar vezetést mutatott az eredményjelző, érkezett is a lett időkérés. Ezt követően hosszú időre bedeszkázták a gyűrűket, a kosárcsendet Wentzel Nóra törte meg a 7. percben, így máris tíz ponttal vezetett csapatunk. A lettek az első negyedben mindössze két Vihmane-triplát tudtak felmutatni, így maradt is a differencia. A második szakaszban négy pontra zárkózott fel az ellenfél, ekkor azonban jött Mányoky Réka, aki egymaga nyolc pontot szerzett sorozatban, és ismét tízen kívül voltak a lettek. Bármit próbált a rivális, mindenre jött magyar válasz, a nagyszünetben így tizenkét pontos vezetéssel vonulhatott szusszanni a csapatunk. Térfélcsere után a lettek megint benéztek tíz pont alá (23. perc: 35-28), de a hatalmasat küzdő és elképesztően védekező magyar válogatott 6-0-s futással válaszolt. A lettek nagy nehezen visszaküzdötték magukat nyolc pontra, de a szakasz végén tizenhárom pontos magyar vezetést láthattunk. A záró negyedben nem potyogtak sűrűn a kosarak, de a lettek egészen egyszerűen nem tudtak lőtávolon belülre kerülni. Amikor Wenztel Nóra duplája után 18 pontosra hízott az előny, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (36. perc: 59-41). Válogatottunk a hátralévő időben könnyedén őrizte az előnyét, és 63-45-ös győzelmével döntőbe jutott! A magyar csapat végig vezetve, az ellenfélnek egyetlen negyedet sem átengedve, rendkívül magabiztosan győzött az elődöntőben. Arra a védekezésre pedig, amely 45 ponton tartotta a letteket, nehéz lenne jelzőket találni. Válogatottunk szombaton 20.45 órától a házigazda franciákkal játszik a fináléban. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U16-OS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOURGES Elődöntő Magyarország–Lettország 63-45 (16-6, 17-15, 17-16, 13-8) Magyarország: Angyal 8/3, Mányoky 14/3, Varga 10, Wentzel 12, Tóth F. 4. Csere: Vári 2, Madár 2, Dombai 4, Vincze 3, Szirony 4, Budácsik. Szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea