UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-28 16:23

Képzési kézikönyv

Hétfőn mutatta be a kézilabda-szövetség az új korosztályos képzési kézikönyvét. Az új kiadványt a szövetség sportigazgatója, dr. Marczinka Zoltán és az MKSZ szakmai igazgatója, Zsiga Gyula mutatta be.

Bruckner Vince A budapesti Városliget Caféban mutatta be a kézilabda-szövetség a nemrég elkészült korosztályos képzési kézkönyvét. A számos érdeklődőnek köszönhetően megtelt a kávézó különterme, sokan voltak kíváncsiak a több mint kétszáz oldalas kiadványra.

Zsiga Gyula (balra) és Dr. Marczinka Zoltán a könyvbemutatón Fotó: MKSZ/Cseh Péter
Zsiga Gyula (balra) és Dr. Marczinka Zoltán a könyvbemutatón Fotó: MKSZ/Cseh Péter
A könyvet dr. Marczinka Zoltán, a szövetség sportigazgatója, valamint a Nemzetközi Edzőképző Központ igazgatója és Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója mutatta be. Marczinka megköszönte a szerzők munkáját, és a kiadvány szerkezetéről beszélt: „Formailag három részből áll a kézikönyv, azonban a legelején, bevezetésképpen az edzéselméleti tájékoztató szerepel, amely arra szolgál, hogy a sportágban kevésbé járta kollégák is megértsék a gyakorlatokat. Ezután következik a szakmai anyag, amely 252 gyakorlatot tartalmaz, és útmutató lehet a rutinosabb utánpótlásedzőknek is.” Zsiga Gyula aláhúzta a nemrég, általa életre hívott, új utánpótláskoncepció fontosságát, és elmondta, hogy ennek a folyamatnak a része a könyv is.
Az új kézikönyv Fotó: MKSZ/Cseh Péter
Az új kézikönyv Fotó: MKSZ/Cseh Péter
„Az utánpótlásképzés három pillére jelenik meg a kiadványban is. Az első a képzésben létrejövő egységesség, próbáljuk csökkenteni a különbségeket az egyes régiók között. A második, hogy a játékossá válás hosszú folyamat, a felnőttmezőnyre kell beérniük a játékosoknak. A harmadik pedig a digitalizált felület, amelyben az edzők tevékenysége látható, ott rengeteg adatot gyűjtünk, amely pár év múlva nagyon hasznos információkkal szolgál.” Az esemény végén bemutatták a Nemzetközi Edzőképző Központ megújult honlapját, a keziedzo.hu-t, amelyen a kézikönyv mellett számos neves szakember szakdolgozata is megtalálható. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.