UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-09-10 18:01

Négyszázan a múzeum előtt

Hozzávetőleg négyszáz sportoló vett részt a vívás világnapja alkalmából tartott flashmob-rendezvényen. Az eseményt patinás helyen, a Nemzeti Múzeum előtt tartották, a szervezők céljai a sportág népszerűsítése volt.

UP-info A vívás világnapja alkalmából százak népszerűsítették a vívást a szövetség flashmob-akciója keretében. Az idei, harmadik alkalomra igazán különleges, patinás helyszínt találtak a szervezők, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén és kertjében mintegy négyszáz vívó − köztük rengeteg utánpótláskorú versenyző − kezdett ötperces szabadvívásba a déli harangszó pillanatában. Az eseményen bárki részt vehetett, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig. A nagyszabású akció mellett a Múzeum Kupa keretében veterántőrversenyt is rendeztek.

Többszáz vívó a Nemzeti Múzeum előtt Forrás: hunfencing.hu
Többszáz vívó a Nemzeti Múzeum előtt Forrás: hunfencing.hu
A sportágban már hagyománnyá válik, hogy évente egyszer, a szezon legelején a Föld számos pontján megrendezik a vívás világnapját, amelyen flashmob keretében népszerűsítik a vívást. Idehaza két éve a Bazilika előtt, tavaly pedig egyik főtámogató, a WestEnd udvarában rendezték meg az eseményt, amelyen több százan vettek részt, köztük olimpiai és világbajnokaink. Emellett számos vidéki vívóbázis, város nevezetességeit népesítették be a pengeforgatók. A Múzeum-kertben tartott rendezvényről nem hiányoztak a sportág legjobbjai sem. Olimpiai és világbajnokaink (Szilágyi Áron, Szász-Kovács Emese, Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András) és még sokan mások az esemény után autogramot osztottak, közös fotózáson vettek részt. Sőt, Szász-Kovács Emese még a szabadvívásban is részt vett. Budapest mellett több vidéki városban is rendeztek flashmobot, többek között Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Komlón és Orosházán. A szervezők a jól sikerült rendezvény után leszögezték: jövőre is megemlékeznek a vívás világnapjáról Magyarországon. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.