UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-09-12 17:33

Fiatalokkal Európa ellen

A négyből három utánpótláskorú játékossal utazott el a férfiválogatott a luxemburgi felnőtt asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságra. Aranyosi Péter együttese az idén a második divízióban szerepel, amelyben a cél a nyolc közé jutás.

UP-info  Szokatlanul fiatal csapattal utazott el Luxemburgba a magyar férfi asztalitenisz-válogatott a szerdától vasárnapig tartó csapat Európa-bajnokságra. Aranyosi Péter szövetségi kapitány a 22 esztendős Lakatos Tamás mellett az egyaránt U21-es korosztályhoz tartozó Ecseki Nándort, Majoros Bencét és Szudi Ádámot válogatta be.

A 20 éves Majoros Bence is szerepel a felnőtt csapat Eb-n Forrás: m4sport.hu
A 20 éves Majoros Bence is szerepel a felnőtt csapat Eb-n Forrás: m4sport.hu
A magyar férficsapat az idén a második divízióból indul, amelyben a belgákkal, a finnekkel és az észtekkel került egy csoportba. Annak ellenére, hogy nem az élvonalban szerepel az együttes, nem ígérkeznek könnyűnek a mérkőzések. A szövetség honlapjának Aranyosi Péter nyilatkozott az esélyekről. „A belga együttes igen erős, legjobbja top százas játékos a világranglistán, de a második számú emberük is csak egy hellyel van a mi legjobbunk, Lakatos Tamás mögött. Ha ebből indulok ki, ebben a párharcban ők az esélyesebbek, de azért bízom benne, hogy sikerül szoros meccset játszani velük, s akkor bármi megtörténhet. A finnek esetében sok függ attól, hogy Oláh Benedek asztalhoz áll-e náluk, ha nem, egyértelműen mi vagyunk az esélyesek. Az észteket a papírforma alapján le kell győznünk, elvégre a világranglistán a legjobb háromszáz között nincs asztaliteniszezőjük. Mindent figyelembe véve úgy számolok, hogy a csoportban megszerezzük az első két hely valamelyikét, ezzel kvalifikáljuk magunkat a másodosztály negyeddöntőjébe. Szeretnénk a másodosztály legjobbjai között, a plafont jelentő tizenhetedik pozícióhoz legközelebb végezni. Már csak azért is, mert ezzel jogot szerezhetünk arra, hogy a következő selejtezősorozatban ismét az első osztályban kerülésért küzdhessünk." Az mindenesetre látszik, hogy jelenleg az építkezés időszaka zajlik a férfiválogatottnál, a három utánpótláskorú játékos szerepeltetése is erre enged következtetni. Az U21-esek feladata természetesen a minél jobb eredmény elérése mellett a tapasztalatszerzés lehet.