UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-09-12 13:50

Ulmból Pasarétre

Két évtizedes németországi kosárlabdaedzői pályafutás után Nagy Zoltán hazatér Magyarországra, és a Vasas Akadémia fiúszakosztályának szakmai igazgatója lesz. A kétszer is az év német utánpótlásedzőjének megválasztott szakember az U11-estől egészen az U16-os korosztályig felel a fiatalokért.

L. G. Két évtizedes németországi pályafutás után hazatér Nagy Zoltán kosárlabdaedző, és a Vasas Akadémia fiúszakosztályának szakmai igazgatója lesz. A korábbi 61-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok irányító-hátvéd a TSV Nördlingennél eltöltött, bő évtizedes időszaka alatt komoly nevet szerzett magának a szakmában, 2013 óta pedig a nemzetközi szinten is kiemelkedő Ulm akadémiáján dolgozott. Mindkét állomáshelyén kiérdemelte az év német utánpótlásedzőjének járó díjat, melyet 2012-ben és 2016-ban vehetett át.

Felnőttedzői tapasztalattal is rendelkezik, hiszen az ezredforduló környékén előbb a Pécs, majd a Debrecen vezetőedzőjeként tevékenykedett a férfi élvonalban, ráadásul ebben az időszakban a magyar férfiválogatott szakmai stábjának is tagja volt. Nagy Zoltán és a Vasas kapcsolata nem új keletű, hiszen az előző évad során több alkalommal is tartott előadásokat és továbbképzést a Vasas Akadémia fiúszakosztályának dolgozóinak. Azzal, hogy a kiválasztástól kezdődően, az U11-től egészen az U16-ig hozzá kerül a szakmai irányítás, új impulzust és rengeteg nemzetközi tapasztalatot kap a pasaréti stáb, illetve ezáltal az akadémia növendékei is. Az egyéni képzésben is fontos feladatai lesznek a szakembernek, akinek egyértelmű célja, hogy lényegesen magasabb szintre emelje a Vasas Akadémia játékosképzését. A szakmai igazgatói posztot korábban hosszú időn keresztül Armaghani Saeed töltötte be Pasaréten, azonban a tavaly nyári szerkezeti átalakítás óta az akadémia társalapítója a felnőtt- és U20-as csapat szakmai irányításáért felel. Korábbi tisztsége lényegében üresen maradt Nagy Zoltán érkezéséig. A szakember két évtized után hazatér Budapestre, hiszen játékosként a KSI SE-ben nevelkedett, legnagyobb sikereit pedig a Budapest Honvéddel érte el: három bajnoki cím és egy Magyar Kupa-győzelem tevékeny részese volt. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.