UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2017-09-13 17:05

Két magyar éremesélyes

Mindössze két forduló van hátra a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon, a hajrá előtt két versenyzőnknek, Giang Tran Namnak és Márkus Molli Aminának van reális esélye az éremszerzésre.

L. G. Hét fordulót lejátszottak a kilencből a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon. Így már körvonalazódik, hogy a tizenkilenc magyar résztvevő közül ki érhet a dobogó közelébe.

Giang Tran Nam
Giang Tran Nam
Az U8-as fiúk között Giang Tran Nam hat pontot gyűjtött, ezzel a teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője. Az angol Royal Shreyas százszázalékos teljesítménnyel, hét pontot gyűjtve vezet, a Sárkány DSE sakkozója a közvetlen üldözőboly tagja. A nyolcadik fordulóban pont az éllovassal találkozik, így győzelem esetén még a vezetést is átveheti. Hajdu Márton Ábris elszenvedte második vereségét is ebben a korcsoportban, így eltávolodott a dobogós helyezéstől. Az U10-es lányok között Márkus Molli Amina 5,5 pont gyűjtve áll a holtversenyes harmadik helyen. Két orosz előzi meg: vezet a 6,5 pontos, nem mellesleg Mollit is legyőző Veronika Subankova, őt a hatpontos Galina Mihejeva követi. A hódmezővásárhelyi sakkozó a vele azonos pontszámmal álló török Hatice Asli Mustu ellen ül asztalhoz a nyolcadik fordulóban, így ha nyer, tovább tapadhat az orosz duóra. Borhy Marcell továbbra sem talált legyőzőre az U12-es fiúk mezőnyében, azonban négy remije miatt távol áll a dobogós helyezésektől. Teljesítménye így is dicséretes, ő az egyetlen veretlen magyar sakkozó hét fordulót követően. Az addig szintén nagyszerűen menetelő Krstulovic Alex ugyanis elszenvedte első vereségét a hetedik körben, ezzel pedig messze került a dobogós helyektől. Az előrelépéséhez a saját jó zárásán kívül a riválisok botlására is szükség lenne. Szerda délután sorsdöntő mérkőzések következnek, amennyiben Giang Tran Nam és Márkus Molli Amina sikerrel veszi az akadályt, akkor csütörtökön az éremért küzdhet a záró fordulóban.