- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Réka verhetetlen volt

Kunics Réka megállíthatatlan volt Forrás: kanizsaujsag.hu [1]

Kunics Réka megállíthatatlan volt  •  Forrás: kanizsaujsag.hu

UP-info Az év legrangosabb versenyével, az Újszász-kupával megkezdődött a lábtoll-labdázók őszi szezonja. A kétnapos, huszonkét órás viadalon hét versenyszámot bonyolítottak le, a legjobb teljesítményt a Nagykanizsa ZSE ifjúsági versenyzője, Kunics Réka nyújtotta, aki négy számban is a dobogó tetejére állhatott. A kiváló formában lévő játékos ezúttal új társakkal lépett pályára, mégis könnyedén diadalmaskodott csapatban és párosban egyaránt.

És persze egyéniben.

Pedig a vegyes párosok fináléjában, a döntő harmadik játszmájában a Herczeg Gábor, Vágó Henriett újszászi páros vezetett 17-14-re, onnan fordítottak Kunics jó szerváival és bravúros szedéseivel, valamint Lukács Márton védhetetlen talpalásaival. Az eredmények azt bizonyítják, hogy az ifjúsági és serdülő versenyzők remekül helyt álltak a felnőttmezőnyben is.

A nőknél szinte alig állt húsz éven felüli sportoló a dobogóra. Női párosban az ifjúsági Balogh Eszter, Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) nyert. A döntőben az Ézsiás Fanni, Farkas Lilla (Újszászi VVSE) ifjúsági párost győzte le 21-14, 21-17-re. A 3. helyen Győrfi Barbara, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE) és serdülőként a Horváth Orsolya, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) páros végzett, míg egyéniben Réka mögött az ugyancsak ifjúsági Farkas Lilla és Vachal Krisztina.

A férfiaknál kicsit más a helyzet, ott a mezőnyt a 25-30 éves korosztály uralja, de például Kanalas Renátó (Újszászi VVSE) egyéni ezüstérme, a Molnár Gergő, Suki József (Újszászi VVSE) páros és Horváth Gergő (Nagykanizsai ZSE) egyéni bronzérme a fiatalok közelgő előretörését jelzi.

Egyéb korosztályos hírek LÁBTOLL-LABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.