- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Búcsúverseny Kínában

UP-info Három utánpótláskorú gyorsasági görkorcsolyás képviselte a magyar színeket a kínai Nandzsingban, a gördülősportok világbajnokságán. Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra pályafutása utolsó juniorvébéjén állt rajthoz, s ennek megfelelően próbált helytállni a népes mezőnyben. Dieterle Fábián  a felnőttek között versenyzett, és valamennyi távon számos ellenféllel kellett megküzdenie az indulók kiugróan nagy száma miatt. A 9 milliós kínai városban a világ minden tájáról érkezett közel ötezer sportoló, a művészi görkorcsolyától, a görhokin, freestyle-on, speedslalomon, alpin és gördeszkán át a gyorsasági görkorcsolyáig a legkülönfélébb szakágakban mérte össze tudását.

Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra utolsó junior-világbajnokságán vett részt [1]

Gardi Dominika és Kopilovic Eleonóra utolsó junior-világbajnokságán vett részt

Kopilovic Eleonóra a rövidebb távok specialistája, így 500 méteren mind a pályán, mind az utcai futamban remek idővel ért célba, előbbin a 16. utóbbin pedig a 13. helyen zárta a versenyt. Gardi Dominika bombaformában versenyzett, ami elsősorban edzője, Kéri Ferenc formaidőzítését dicséri, négy távon is a legjobb 8 között végzett. Az utcai versenyek két leghosszabb távján, a 10.000 méter pont és a 20.000 méter eliminációban egyaránt a 7. helyen végzett, s ezzel a világ legjobb gyorsasági görkorisai között biztosította helyét.

A férfiak mezőnyében induló Dieterle Fábián szintén a hosszabb távokon remekelt. A maratoni távnak soha nem látott népes mezőnyben, 240 indulóval együtt vágott neki, és a 21. helyen ért célban. Az igen szoros befutóban csak tizedekkel maradt el a három dobogós idejétől. Másik számában 22. lett.