UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-09-20 14:28

Nem leányálom-kergetés

Nyolc hónappal az U19-es leány floorball-világbajnokság előtt kemény munka folyik a válogatott edzésein. Varsányi Zsuzsanna szövetségi kapitány a maximális teljesítmény érdekében a fiú U17-es bajnokságba nevezte csapatát. Bizony, a fiúkéba!… Kell a terhelés, hisz nem leányálmokat kergetnek. A cél a világ élvonala.

Krecsik Adrienn Elkészült a 2018 májusában Svájcban rendezendő U19-es leány floorball-világbajnokság sorsolása. A magyar leányválogatott a B divízió D csoportjában kapott helyet Kanada, Oroszország és Új-Zéland társaságában. Noha nem tűnik egyszerűnek, a cél a csoportgyőzelem, és a döntő sem elérhetetlen, sőt…

A vb sorsolása Forrás: Facebook.com
A vb sorsolása Forrás: Facebook.com
A magyar válogatott a Kanada elleni találkozót várja a legjobban, hogy valóra válthassa a tavalyi vb-n elmaradt összecsapást. Akkor a rivális jutott döntőbe. A C csoportba került osztrákokat a mieink jól ismerik, erős csapatuk van. A letteké is acélos, az előző vb-n az A divízióból csúsztak le a B-be. Ők a nagy esélyesek. – Az erőviszonyokat tekintve valószínű, hogy a lettek végeznek a másik csoport élén. Szeretnénk velük játszani az utolsó meccset. Ha ellenük jó teljesítményt nyújtunk, elégedettek leszünk. Ezzel el is árultam, hogy reális célunk a dobogó, de a döntővel borzasztó boldogok lennénk! Aztán hogy ott mi történne, megjósolhatatlan. Bármire képesek a lányok – latolgatta az esélyeket Varsányi Zsuzsanna, az U19-es lányok szövetségi kapitánya. A csapat javát szolgálja, hogy a játékosok többsége már az előző vb-n is szerepelt. Ám a szövetségi kapitány nem bízza a véletlenre, nyáron két nemzetközi tornát is vállaltak, illetve ősszel is játszottak válogatott meccseket, így próbálnak még inkább belerázódni a nemzetközi közegbe. Jelenleg huszonnégy lánnyal folyik a felkészülés, a következő hónapok csakis az edzésről szólnak. Ehhez extra segítséget kapnak, méghozzá a fiúktól! Neveztek ugyanis a fiú U17-es bajnokságba. S hogy mi a tini lányok véleménye erről?
Pádár Kitti a tavalyi Kanadai vb-n is játszott Forrás: Facebook.com
Pádár Kitti a tavalyi Kanadai vb-n is játszott Forrás: Facebook.com
Pádár Kitti szerint kiváló ötlet, hogy fiúkkal mérkőzzenek, fizikai fölény ide vagy oda, észjátékkal felülkerekedhetnek rajtuk, izgalmas meccseket vár. Válogatott társa, Stipsicz Orsolya hasonlóképpen, üdvözli a döntést: – Roppant izgatott vagyok, sok tanulságra tehetünk szert. Más stílusú, gyorsabb és erőteljesebb játékot képviselnek, ami azért jó, mert a nemzetközi mezőnyben mi is hasonlóval találkozunk. De nem adjuk könnyen, megvan a saját kis taktikánk, amellyel helytállhatunk velük szemben. A lányokra májusig nagy feladatok várnak, hiszen nem kisebb a tét, mint a világ legjobbjai közé lépni. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogy mindannyian a célra összpontosítanak, és szorosan együttműködnek. Kitti, a Mecman Eger Innebandy SE játékosa elárulta, mi az, amire különösen figyelniük kell a felkészülés során:
Stipsicz Orsolya Forrás:Facebook.com
Stipsicz Orsolya Forrás:Facebook.com
– Az összhang remek, de fontos éreznünk is egymást. Meg kell tanulnunk figyelni a többiekre. Az edzőmeccsek után megbeszéljük a hibáinkat, s alkalomadtán videofelvételeken, lassítva visszanézzük, mit kellett volna csinálni egyes szituációkban. Azokat utána gyakoroljuk is. Ahhoz, hogy a lányok alkalmazkodjanak a szövetségi kapitány szigorú igényéhez, miszerint használjanak ki minden edzéslehetőséget, és a szabadidejüket is szenteljék a vb-felkészülésnek, aligha kell gyökeresen változtatni a lányok felfogásán. Egytől egyig rendkívül eltökéltek, a szemük előtt kizárólag a világverseny lebeg. Mindezt Varsányi Zsuzsanna így látja: – Azt várom, hogy a következő nyolc hónapot maximálisan a feladat alá rendeljék. Tudatosítani kell magukban, hogy a közös edzéseken túl, egyénileg is fel kell készülni. Az hordozza magában a sikert. Erősségük, hogy rengeteg mérkőzés van a hátuk mögött, továbbá a technikai képzettségük is megfelelő szintű, mind a labda-, mind az ütőkezelés. Már kezdenek kialakulni a sorok is, ahogyan pályára lépnek, a következőkben őket kell minél inkább összeszoktatni. Összességében sok minden adott a jó szerepléshez. Ha az előző vébé tüskéjéhez hozzáadunk nagy adag dacot, csipetnyi lelkesedést és elszántságot, továbbá megtartjuk a jelenlegi motivációnkat, bármi lehet. Amennyiben a lányok megnyerik a B divíziót, a 2020-ban rendezendő világbajnokságon az A-ban ragadhatnak ütőt. Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.