UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2017-09-22 12:18

Tinivizsga Koszovóban

Nem babonás a Magyar Súlyemelő Szövetség szakvezetése, amely együttesen éppen tizenhárom versenyzőt nevezett a két legfiatalabb, az U15-ös és az U 17-es korosztály szombaton kezdődő Európa-bajnokságára.

Jancsó Kornél A helyszín különleges, hiszen a függetlenségének gyerekkorában járó Koszovó először ad otthont sportági világversenynek, amelyen bizony magyar érmeseket is avathatnak. Ez azért nagy szó, mivel a hazai súlyemelés az utóbbi években nemcsak a felnőtt, hanem a kiemelkedő korosztályos viadalokon is meglehetősen ritkán kényeztette el híveit dobogós helyezésekkel. Ezúttal Pristinában mind a serdülők, mind az ifjúságiak között többeknek is teremhet babér, ahogyan azt a rajt előtt az egykori világklasszisból lett szövetségi főtitkár, Takács Mária megerősítette.

5950_0
5950_0
„Érmeket várunk egyértelműen, a papírforma alapján Terebesi Adrián nyerhet is a hetvenhét kilósok között a tizenöt éven aluliak mezőnyében, de a nevezési listát alapul véve az ózdi reménység mellett dobogóra állhat a tizenhét éven aluliak között az ólomsúlyú Holló Szilárd, a szintén a legnehezebbek között induló Pákozdi Éva, s a fiatalabbak mezőnyében érdekelt Lucz Levente is.” A nevezettek lajstromát nézegetve éremszerzővé léphet elő még az U17-esek között a Pákozdival egy kategóriában szereplő Boros Viktória is, aki egy korosztállyal lejjebb, tavaly úgy lett Eb-negyedik összetettben, hogy eredményhirdetéskor mindkét fogásnem bronzot akasztottak a nyakába. Emellett medál közeli pozícióban várja a szeptember utolsó napján záruló Eb-t Árva Cintia, s kellemes meglepetéssel rukkolhat ki Hudecz Dzsenifer (U15, +75 kg) vagy éppen Mitykó Veronika is (U17, 69 kg). Szóval reményteljes egy hétnek néznek elébe az erős magyar fiatalemberek sikereiért szorítók. Táboruk nyilván jelentősen gyarapodna új hívekkel, ha a vágyakat valóra váltják a Pristinában színre lépő ifjú honfitársaink, akik Likerecz Attila utánpótlás-kapitány irányításával versenyeznek a kontinentális csúcstalálkozón. A szakvezetőt a koszovói Eb-n három edző, Bálint Csaba, Fekete József és Pátrovics Géza segíti.

Az Eb-indulók Serdülők (U15): Árva Cintia (53 kg), Hudecz Dzsenifer (+75 kg), Terebesi Adrián (77 kg), Féderer Benjámin (85 kg), Neal Péter John (94 kg), Lucz Levente (+94 kg) Ifjúságiak (U17): Varga Virág (48 kg), Tóth Anna (63 kg), Mitykó Veronika (69 kg), Pákozdi Éva (+75 kg), Boros Viktória (+75 kg), Kerekes Patrik (62 kg), Holló Szilárd (+94 kg)