UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2017-09-23 09:20

Tovább a hullámvasúton

A magyar sakkozók újabb három fordulót játszottak le a Montevideóban zajló felső korcsoportos világbajnokságon, amely az U16-os lányok között szereplő Érseki Tamarának sikerült a legjobban.

L. G. Három újabb fordulót játszottak le a magyar sakkozók legutóbbi cikkünk óta a Montevideóban zajló felső korcsoportos világbajnokságon, a mérleg pedig továbbra is felemás. A résztvevőkre szerdán egy mérkőzés várt, csütörtökön pihenőt kaptak, hogy aztán pénteken dupla fordulóval folytassák a küzdelmet. Jelenleg hét körön vannak túl a fiatalok, akik összesen tizenegyszer ülnek asztalhoz a vb-n.

Montevideo_csapat
Montevideo_csapat
A három magyar résztvevő közül az U16-os lányok mezőnyében szereplő Érseki Tamarának sikerült a legjobban az utolsó három forduló. Szerdán világossal győzött indiai ellenfelével szemben, majd a pénteki dupla fordulóban előbb a sötét bábukat vezetve remizett a grúz Szalome Szanikidzével, hogy aztán ismét világossal játszva legyőzze az ecuadori Anahi Ortizt. A Tapolcai VSE sakkozója jelenleg 4,5 pontjával holtversenyben a nyolcadik helyen áll, a Buchholz-számítás pillanatnyilag a 14. helyre rangsorolja. Az U18-as fiúk között szereplő Marosi Levente szerdán sötéttel győzött a grúz Guram Kokajan ellen, a dupla fordulóban azonban mindössze fél pontot szerzett. Igaz, nehéz dolga is volt, mert előbb a verseny első, majd ötödik kiemeltjével kellett játszania. A német Dmitrij Kollars ellen sötéttel remizett, az orosz Ivan Jeleckij azonban legyőzte az MTK Budapest sakkozóját. Kár érte, mert Levente a győzelemmel akár a dobogóra is felléphetett volna, így négy pontjával a 18. helyen szerepel holtversenyben, a matematika a huszadik helyre teszi. Egyed Juditnak sikerült a legrosszabbul az utolsó három forduló, az U18-as lányok mezőnyében szereplő sakkozó egy győzelmet és két vereséget kényszerült elkönyvelni. Az orosz Alexandra Obolenceva elleni vereség még belefér, azonban az, hogy kikapott az egyiptomi Amina Sheriftől, már jókora meglepetés. A Barcza Gedeon SC sakkozója az uruguayi Andreina Quevedo ellen tudott csak győzni, így 3,5 pontjával a 21. helyet foglalja el, többekkel holtversenyben. De máris lehet javítani, ráadásul négy forduló alatt még sok minden történhet.