UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-09-27 21:28

Rövidzárlat, iksz

Első mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd-MFA az UEFA Ifjúsági Ligában. Simon Miklós együttese ugyan két góllal is vezetett a montegrói FK Szutjeszka otthonában, a hazaiak három perc alatt egyenlítettek a második játékrészben, így nyílt maradt a párharc. A visszavágót október 18-án rendezik a Bozsik Stadionban.

UP-infoKedden landolt Niksics városában a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese, a kispestiek történetük első UEFA Ifjúsági Liga meccsére készültek. Az ellenfél az FK Szutjeszka volt, amelynek a korosztályos csapatáról ugyan keveset tudtak a piros-feketék (mert amúgy a niksicsi gárda hajdan, a jugoszláv időkben is erős volt), de azt biztosra lehetett venni, hogy a montenegróiak küzdelmes, hajtós mérkőzést játszanak a mieinkkel.

Döntetlennel kezdett a Honvéd U19-es csapata az Ifjúsági Ligában Forrás: MFA
Döntetlennel kezdett a Honvéd U19-es csapata az Ifjúsági Ligában Forrás: MFA
Nem is alakult ez másként, noha a kezdőrúgást követő néhány perc ismerkedéssel telt. Az első lehetőség Stoiacovici Dávid előtt adódott, a középpályás szabadrúgásból veszélyeztetett, de a lövése elkerülte a kaput. A Honvéd ziccerig is eljutott a mérkőzés korai szakaszában, Bíró Ákos beadását követően azonban Kovács Nikolasz mellélőtt. A 20. percben viszont már nem menekültek meg a hazaiak: a pár pillanattal korábban még előkészítőként jeleskedő Bíró lőtt a kapuba bal külsővel (1-0). Közel járt az előny megduplázásához Májer Milán, de távoli kísérlete elkerülte Dubljanics kapuját. A házigazdák első komolyabb lehetőségére szűk félórát kellett várni, de Berla Attila bravúrral hárította Oszmajics löketét. Ugyan mindkét oldalon akadtak veszélyes szituációk a félidő hajrájában, a szünetre egygólos vezetéssel vonulhatott a Honvéd. A második játékrész két remek Berla-védéssel indult, míg Bíró közel járt saját maga, és csapata második góljához. A 62. percben viszont már megszületett a várva-várt újabb találat, Stoiacovici Dávid 26 méterről bombázott a hazaiak kapujába (2-0). Hiába tűnt megnyugtató előnynek a két gól, a hazaiak magukhoz tértek, és három perc alatt egyenlítettek: előbb Becsirovics talált be, Vlahovics asszisztját követően, majd a csapatkapitány Marusics vette be Berla kapuját. Az utolsó húsz percben mindkét együttes megnyerhette volna a mérkőzést, de a vége maradt 2-2. Így az első mérkőzésen tulajdonképpen semmi sem dőlt el, noha a Honvéd idegenben lőtt két góljának köszönhetően leheletnyi előnybe került. A visszavágót a Bozsik Stadionban rendezik október 18-án.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG FK Szutjeszka (montenegrói)–Budapest Honvéd-MFA 2-2 (0-1) FK Szutjeszka: Dubljanics – Vlahovics, Vlahovics, Babics, Krulanovics – Erakovics, Micunovics (Vujacsics 64.), Bubanja – Becsirovics, Marusics (Pajovics 90.), Oszmajics. Vezetőedző: Dragan Mijanovics Budapest Honvéd-MFA: Berla – Falusy, Temesvári, Szilárd, Nagy – Kovács, Szabó (Cseh 57.), Bodrogi – Stoiacovici, Májer (Szeles 89.), Bíró (Szendrei 70.). Vezetőedző: Simon Miklós

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.