UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-10-02 21:03

Két arany Gödöllőn

Nagy Valentina és a kardozó fiúcsapat is első helyen végzett a európai kard-kadetkörverseny gödöllői állomásán, amelyen még két érmet szereztek a magyar fiatalok. A felnőtt párbajtőrözők Magyar Kupa-fordulójában a 18 éves Nagy Dávid aratott győzött, és átvette a vezetést a hazai ranglistán.

Bruckner Vince Újabb eseménydús hétvégén vannak túl az utánpótláskorú vívók, ezúttal nemzetközi vetélkedéssel. A kadetkorú kardozók európai körversenyének gödöllői állomásán a magyar válogatott, rendezőként, különösen nagy létszámmal képviseltette magát.

Az aranyérmes fiú karcsapat Göldöllőn Forrás: hunfencing.hu
Az aranyérmes fiú karcsapat Göldöllőn Forrás: hunfencing.hu
Ráadásul nem csak mennyiségben, hanem minőségben is az élen voltak a mieink, mivel a négy versenyszámból kettőt is sikerült megnyerni. Mindenekelőtt Nagy Valentinát kell kiemelni, aki lényegében átgázolt a  mezőnyön, a legszorosabb asszója 15-12 volt az elődöntőben, az orosz Sorohova ellen. A fiúcsapat sem maradt el tőle, a Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Noseda Szabolcs, Rabb Krisztián összetételű együttes szintén hibátlan napot zárt, s szerezte meg az aranyérmet. Növeli az elsőség értékét, hogy a mieink egymás után legyőzték az ukránokat, az olaszokat és az oroszokat. A fiúk között egyéniben újra sikerült a dobogóra kerülni, méghozzá két versenyzővel: Rabb Krisztián és Kaiser Balázs is bronzérmet szerzett, előbbi román, utóbbi olasz ellenféllel szemben maradt alul a döntőbe jutásért. Kicsit visszafogottabbra sikerült a szereplés női csapatban, ahol érdekes módon magyar válogatott második csapata szerepelt a legjobban, éppen csak lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

KARD EURÓPAI KADETKÖRVERSENY, GÖDÖLLŐ Férfi kard egyéni, 192 induló. Végeredmény: 1. Pastin (román), 2. Gallo (olasz), 3. Rabb Krisztián (edző: Somlai Béla) és Kaiser Balázs (edző: Kovács Laura), …9. Hunyady Bendegúz, 10. Baaken Mátyás, 11. Noseda Szabolcs, ...13. Urbán Tamás, …36. Fröhlich Bálint, …45. Nagy Kristóf, 46. Tóth Márton, …59. Illés Kornél, …62. Ondrik Konrád Férfi kardcsapat, 38 induló. Végeredmény: 1. Magyarország I (Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Noseda Szabolcs, Rabb Krisztián), 2. Oroszország, 3. Olaszország Női kard egyéni, 169 induló. Végeredmény: 1. Nagy Valentina, 2. Zinyukina (orosz), 3. Sorohova (orosz) és Drozd (orosz) …12. Fenyősi Zita, …19. Szűcs Luca, …22. Mádé Réka, …25. Széplaki Virág, …39. Pápai Viktória, …47. Battai Sugár Katinka Női kardcsapat, 32 induló. Végeredmény: 1. Oroszország I, 2. Oroszország II, 3. Olaszország, 4. Magyarország II (Báthory Kata, Beviz Dorottya, Fenyősi Zita, Szűcs Luca), …7. Magyarország I (Battai Sugár Katinka, Nagy Valentina, Pótz-Nagy Fanni, Széplaki Virág)

Nem utánpótlás-eseményen történt, de szintén utánpótlásról szól: a 18 éves Nagy Dávid a férfi párbajtőrözők budapesti, felnőtt Magyar Kupa-fordulójában teljesített parádésan. A Vasas vívója előbb egyéniben győzött, a fináléban válogatott klubtársát, Bányai Zsombort felülmúlva. Másnap pedig a csapatversenyen tarolt Bakos Bálint, Bányai és Buta Levente oldalán. Tudnivaló, hogy rendkívül ígéretes társaságról van szó, hiszen az együttes legidősebb tagja is csak 21 esztendős. A hét végi történések eredményeként – nem mellékesen – a junior Nagy Dávid átvette a vezetést a hazai felnőttranglistán, nemzetközileg is sikeres párbajtőrözőket megelőzve. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.