UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-10-09 14:54

Éremhalmozás

Három európai városban is nemzetközi versenyen szerepeltek az utánpótláskorú vívók szombaton és vasárnap. A legsikeresebbek a kadet leány párbajtőrözők voltak a szerbiai Nagybecskereken, de született magyar érem Plovdivban és Temesváron is.

B. V. Európa-szerte több városban nemzetközi versenyen szerepeltek az utánpótláskorú vívóink. Kadet leány párbajtőrviadalt rendeztek a szerbiai Nagybecskereken, a junior női tőrözők Temesváron, a junior kardozók pedig Plovdivban léptek pástra Világ Kupa-versenyen. A legsikeresebben a kadet leány párbajtőrözők szerepeltek Szerbiában: az egyéni viadalon taroltak a mieink, a négy közé három magyar versenyző is bejutott. A házi csatát végül a békéscsabai Alföldi Vívó Akadémia versenyzője, Dékány Kinga nyerte, a fináléban Muhari Esztert legyőzve. A dobogó harmadik fokára az ukrán Anasztaszija Zelencova mellett Kálmán Gyöngyvér állhatott fel.

Az aranyérmes kadet leány párbajtőrcsapat a válogatott edzőjével, Partali Csabával Forrás: hunfencing.hu
Az aranyérmes kadet leány párbajtőrcsapat a válogatott edzőjével, Partali Csabával Forrás: hunfencing.hu
Ezek után talán  már nem is okozott nagy meglepetést, hogy a csapatversenyben sem találtak legyőzőre az egyéniben remekelő magyarok, a Büki Lili, Dékány Kinga, Kolczonay Borbála, Muhari Eszter összetételű társaság simán nyerte a viadalt. Legszorosabb mérkőzését a románok második csapata ellen vívták a lányok, de akkor is 45-31-re győztek. Szintén dobogós helyen végzett Plovdivban, a junior női kardozók Világ Kupa-versenyén a BVSC-Zugló vívója, Pusztai Liza. A 16 éves, felnőtt Eb-bronzérmes kardozó magabiztosan menetelt a négy közé, a döntőért vívott asszóját azonban 15-10-re elvesztette a végső győztes orosz Nyikityina ellen, így a harmadik helyen zárt. Pusztai mellett kiemelhető még Nagy Valentina hetedik helye, ellenben a fiúk mezőnyében egyik magyar versenyzőnek sem sikerült a negyeddöntőbe kerülés. A junior női tőrözők temesvári Világ Kupa-állomásán is jutott érem a magyar küldöttségnek: Kondricz Kata egyéniben szerzett nyolcadik helye után a csapat másnap parádésan vívott, s a második helyen végzett. Ráadásul a fináléban az Egyesült Államok válogatottja ellen mindössze egyetlen tussal maradt alul a Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra alkotta együttes. Szintén a hét végén rendezték a kadet kardorzó fiúk válogatóját Szigetszentmiklóson, amelyen a Vasasban vívó Rabb Krisztián győzött, a fináléban Kaiser Balázst (UTE) legyőzve. A viadal harmadik helyén pedig két BVSC-s versenyző, Hunyady Bendegúz és Urbán Tamás osztozott. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.