UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-11 20:50

Alakuló erőviszonyok

Már minden a négy kiemelt kosárlabda-bajnokságban zajlanak az alapszakasz küzdelmei. Többen remekül kapták el a rajtot, de aki beragadt, még bőven javíthat a hátralévő mérkőzéseken.

L. G. A kiemelt kosárlabda-bajnokságok közül utolsóként a fiú kadetek küzdelemsorozatában is elkezdődött az alapszakasz, ennek apropóján szemügye vettük, melyik csapatok rajtoltak jól a négy jelentős utánpótlás-sorozatban.

Csata junior
Csata junior
A fiú-juniorbajnokságban nyugaton nem jelent meglepetést, hogy a Vasas Akadémia, az Alba Fehérvár és a Rátgéber Akadémia hibátlan, előbbi csapat ráadásul már háromszor is győzött. A székesfehérváriak tavaly kadetbajnoki címet ünnepelhettek, amelyből többen már a juniorok között szerepelnek. Keleten Budapest Honvéd, a Szedeák és a Nyíregyházi Sportcentrum nem talált még legyőzőre, utóbbiak éppen szerdán aratták második győzelmüket, méghozzá hazai pályán. A fiú-kadetbajnokságban még csak egy fordulót játszottak le, így csupán most körvonalazódnak az erőviszonyok. A MAFC és a Körmendi Törpördögök együttese lépett pályára kétszer is, előbbiek ötvenszázalékos mérleggel bírnak, a vasiak azonban mindkétszer kapituláltak. A leány-juniorbajnokság kiemelt A csoportjában – itt némileg eltérő a lebonyolítás – a Kecskeméti KC kétszer nyert, a Szolnoki MÁV SE kétszer veszített, a másik négy csapat ötvenszázalékos mérleggel rendelkezik. A B csoportban a Csata DSE természetesen hibátlan, mellette a PEAC-Rátgéber Akadémia áll még két győzelemmel. A Soproni Darazsak Akadémia és a győri Széchenyi KA mérlege felemás, a DKAA és a Bajai NKK még nem örülhetett sikernek. A leány-kadetbajnokságban nyugaton a Vasas Akadémia remekül, két győzelemmel rajtolt, és a Széchenyi KA is veretlen, de a győriek még csak egy mérkőzést játszottak. A Soproni Darazsak Akadémia egy, a PVSK pedig két vereséggel indított. Keleten a Csata DSE mellett némi meglepetésre az MTK Budapest is kétszer nyert, a szerdai esti, egymás elleni mérkőzésüket aztán magabiztosan behúzta a Csata. A mérkőzések jönnek futószalagon, így mindenkinek van lehetősége javítani.