UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-11 16:24

Győri öröm

Kettős győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC hazai pályán a NEKA ellen az utánpótlás kézilabda-bajnokságokban. Az ifjúságiak mezőnyében 32-25-re, a serdülők között 33-24-re győzték le a zöld-fehérek a balatonbogláriakat.

Bruckner Vince Kedden minden bizonnyal a női utánpótlás-bajnokságok legérdekesebb találkozóit rendezték a 2017/18-as évadban. Az ifjúsági és a serdülő kiemelt ligában a Győri Audi ETO KC a NEKA együttesét fogadta, az összecsapás, talán mondani sem kell, mindkét korosztályban az egyik legnagyobb rangadónak számít.

A győriek ifjúsági csapata parádézott a NEKA ellen Forrás: gyorietokc.hu
A győriek ifjúsági csapata parádézott a NEKA ellen Forrás: gyorietokc.hu
Különösen érdekes lehetett a hazai utánpótlást alaposabban követőknek az ifjúsági korosztályban lejátszott találkozó, mivel a nyáron sikert sikerre halmozó ifjúsági válogatott tagjai közül sokan a pályán voltak. A mérkőzést a balatonbogláriak várták az élről eddigi százszázalékos mutatónak köszönhetően, a győriek ellenben már  beleszaladtak egy pofonba Székesfehérváron. Ezúttal azonban nem hibáztak a hazaiak: nagyon magabiztos játékkal verték a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesét 32-25-re. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a győri Lanczova Barbora volt 13 találattal. Veresége ellenére azonban továbbra is a NEKA vezeti a bajnokságot.

Leány ifjúsági bajnokság, 5. forduló Győri Audi ETO KC I.−NEKA 32-25 (16-15) Legjobb góllövők: Lanczova 13, Afentáler 6, Kiser 5, ill. Horváth L. 7, Szabó N. 7, Schatzl 4

Nem sikerült jobban a mérkőzés a balatonboglári serdülő lányoknak sem. A két százszázalékos társaság csatájában a Győr egy pillanatig esélyt sem adott a riválisának: 33-24-es sikerével immár egyedüli hibátlan csapatként vezeti a serdülőbajnokság nyugati csoportját. A kifejezetten sima sikerhez nagy részben hozzájárult a tízgólos Farkas Johanna, valamint a kilenc találatig jutó Horváth Nikolett.

Leány serdülőbajnokság, 5. forduló Győri Audi ETO KC−NEKA 33-24 (17-9) Legjobb góllövők: Farkas J. 10, Horváth N. 9, Tóth K. 6, ill. Bánhidi 5, Vámos M. 5, Kajdon 4

A sima kettős győzelem mindenképpen önbizalmat adhat a győrieknek a folytatáshoz, de természetesen nagyon hosszú még az idény, a balatonbogláriak és más együttesek is javíthatnak májusig. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.