UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2017-10-12 11:47

A csoportmérkőzéseken túl

Lezajlottak a csoportfordulók, már a helyosztókat játsszák az indonéziai Jogdzsakartában zajló junior-világbajnokság csapatversenyében: a magyar válogatott kemény küzdelmeken van túl, a következőkben a huszonötödik-huszonnyolcadik helyért száll harcba. Az egyéni versenyszámok a jövő héten következnek.

Krecsik Adrienn A magyarok a roppant erős D csoportba kerültek az indonéziai Jogdzsakartában zajló junior-világbajnokság csapatversenyében, ahol Indiával, Svédországgal, Ausztráliával és az Egyesült Államokkal szálltak harcba.

A magyar delegáció az ausztrálok elleni 3-2-es győzelem után Forrás: Facebook.com
A magyar delegáció az ausztrálok elleni 3-2-es győzelem után Forrás: Facebook.com
Az első körben az ausztrálokkal találkoztak, akiket 3-2-re sikerült felülmúlni. Győzni tudott Sándorházi Vivien egyesben, a Sándorházi Vivien és Madarász Réka alkotta duó, továbbá a Madarász Réka-Pytel Gergő vegyes páros. Másodjára a svédek csapatával mérkőztek meg, akik 3-2-re nyertek a mieink ellen. Ismét Sándorházi Vivien és a Madarász Rékával alkotott kettőse tudta hozni a pontot. Harmadjára India együttesével néztek szembe, aki hatalmas falatnak bizonyult, 5-0-ra kikapott ellenük a magyar válogatott, így az ázsiai ország tovább menetel, nagy valószínűséggel a döntőig, hiszen éremesélyes. Az utolsó csoportmeccsüket az Egyesült Államok válogatottjával vívták a mieink, s nyertek is 3-2-re. Viven egyesben és Rékával is karöltve, mellettük a Madarász-Pytel vegyes páros remekelt. A csoportban India mindenkit túlszárnyalt, Ausztráliát pedig mindenki felülmúlta, az Egyesült Államok, Svédország és Magyarország viszont 3-2-es győzelmekkel körbeverte egymást, így patthelyzet alakult ki. Az döntött, hogy az ausztrálok melyik együttes ellen maradtak alul nagyobb különbséggel, valamint, hogy az indiaiaktól mely csapat kapott ki kevésbé. Végül a hármasból utolsóként került ki válogatottunk, így a következő mérkőzést a norvégokkal játszotta a helyosztón, amely felett simán, 3-0-ra diadalmaskodott az egyenes kieséses szakaszban. Következő ellenfelük az igen erős német csapat lesz. Amennyiben győzelmet aratnak a mieink, a huszonötödik helyért játszhatnak, ha nem, akkor a huszonhetedikért. Csorba József a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke értékelte honlapunknak a juniorválogatott szereplését: „Remek teljesítményt nyújtottak eddig a fiatalok, le a kalappal előttük. Persze, most kissé keserű szájízzel gondolunk az eseményekre, de a világverseny előtt rögtön aláírtam volna a két győzelmet ilyen erős csoportban. Látva a szereplést, bizton állíthatom, hogy ha gyengébb csoportba kerülünk, vagy picit szerencsésebben jövünk ki a körbeverésből, akkor a tizenkettedik helyért játszhattunk volna. Az hatalmas produkció lett volna! De így is erőn felül teljesített a válogatott a nagy tollasnemzetekkel szemben.” A csütörtöki, németek elleni meccsről az elnök elmondta, de nem könnyű menet, főleg a lányokban bízik, feltehetően nüanszok döntenek. A második héten következnek az egyéni versenyszámok. Ekkor már nemcsak a fáradtság uralkodhat el jobban a játékosokon, de a kilencvennyolc százalékos páratartalom is nagymértékben megviseli a szervezetet, bár a körülmények minden ország delegáltjait egyformán érintik. Leginkább női egyesben lehet esélyünk kimagaslóbb, pontszerző helyet elérni Sándorházi Vivien vagy Madarász Réka részéről.