UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-12 19:08

Értékes percek

A magyar női kosárlabdacsapatok megkezdték szereplésüket a nemzetközi kupasorozatokban. Az együttesekben több fiatal is pályára lépett, leginkább a Szekszárd húsz éven aluli játékosai élvezték a bizalmat.

L. G. Megkezdődött a női kosárlabdázók nemzetközi kupaidénye, mi pedig szemügyre vesszük, hogy a magyar csapatokban mennyi lehetőséget kaptak a húsz éven aluli játékosok. Együtteseink közül sikerélményben egyedül a Sopronnak lehetett része, amely az Euroliga nyitányán hazai pályán elcsípte a három évvel ezelőtti győztes Galatasarayt. Az Európa Kupában érdekelt csapatok mind vereséget szenvedtek szerdán.

Studer Ágnes Szekszárd
Studer Ágnes Szekszárd
A törökök ellen négy fiatal került be a soproniak meccskeretébe, közülük végül egyedül Dubei Debóra (20) lépett pályára. A felnőttválogatott bedobó négy és fél percet játszott, pontot ezúttal nem szerzett. Weninger Virág (20), Böröndy Dominika (20) és Czukor Dalma (18) a kispadról nézte végig a 72-55-ös soproni sikerrel zárult mérkőzést. A DVTK hazai pályán 68-58-ra kapott ki a francia Flammes Carolo Basket együttesétől. A bajnokságban általában a fiatalokat védő szabály miatt kezdő Bach Boglárka (20) nem lépett pályára, bemutatkozott viszont a nemzetközi kupaporondon a mindössze 16 éves Kiss Angelika, akinek a valamivel több, mint kétpercnyi játék alatt üres maradt a statisztikája. A KSC Szekszárd is odahaza maradt alul 74-56-ra az olasz Virtus Eirene Ragusa együttesével szemben. Studer Ágnes (19) ezúttal nem volt a kezdőcsapa tagja, de 24 percet így is játszott, ezalatt 9 pontot szerzett. Gereben Lívia (17) a mérkőzés felét, vagyis húsz percet töltött a pályán, ő négy pontig jutott. A kosárlabdázás újrakezdő Kiss Virág (19) elsőre szűk három percet kapott, Antóni Csenge (16) pedig a kispadról figyelte a mérkőzést. Nagyon közel állt a bravúrhoz a Cegléd, amely mindössze egyetlen ponttal, 70-69-re kapott ki a francia Basket Landes vendégeként. Kányási Veronika (18) hat percet játszott, ezalatt nem szerzett pontot, míg Lelik Rékának (18) még várnia kell a bemutatkozásra a nemzetközi kupaporondon. Szintén Franciaországban, a Saint-Amand vendégeként kapott ki a Győr 77-70-re. Török Ágnes (19) 13 perc alatt két pontot tett a közösbe, míg Markó Dorina (20) a kispadon maradt. Ahogyan arról beszámoltunk, Horváth Krisztinát (20) ismét megműtötték, így még nem volt bevethető. A hatodik magyar női kupacsapat, a PEAC-Pécs csütörtökön késő este lép pályára a német Rutronik Stars Keltern vendégeként.