UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-10-23 11:39

Liza újabb sikere

Parádésan szerepeltek a leány kardozók a Lengyelországban megrendezett junior Világ Kupa-versenyen. Egyéniben Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet nyert, a csapat pedig a negyedik helyen zárt. Emellett a lányok mezőnyében még kettő, a fiúk között egy magyar versenyző jutott a nyolc közé.

B. V. A lengyelországi Sosnowiecben rendezett Világ Kupa-versenyen szerepeltek a hét végén a juniorkorú kardozók. A kétnapos viadalon a fiúk mezőnyében csak egyéni, a lányok között csapatversenyt is rendeztek.

Magyarok a dobogón: Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett Lengyelországban Forrás: hunfencing.hu
Magyarok a dobogón: Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett Lengyelországban Forrás: hunfencing.hu
Az elmúlt időszak eredményeire tekintve az utóbbi versenyszámokban lehettek vérmesebb reményei a magyar küldöttség, a mieink azonban szombaton valószínűleg az előzetes várakozásokat is túlszárnyalták. A tavasszal felnőtt egyéniben Európa-bajnoki bronzérmet szerző Pusztai Liza ezúttal nem talált legyőzőre: a BVSC-Zugló 16 éves versenyzőjét a negyeddöntőben szorongatták meg a legjobban, akkor a lengyel Cieslart győzte le 15-13-ra. Az elődöntő és a finálé már viszonylag a simán alakult, előbb Moss (Egyesült Államok), majd a szintén amerikai Jenkins ellen. Liza sikerével azonban korántsem értünk a végére a remek magyar eredmények felsorolásának: Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett, és nem sokkal maradt el a döntőtől, és anyolc között zárt az egyaránt kadetkorú Nagy Valentina és Szűcs Luca is. Az egyéni után a csapatversenyben nem sikerült a dobogóra állnia a leánycsapatnak, Szingapúr (45-34) és Japán (45-24) magabiztos legyőzése után a döntőbe jutásért az orosz válogatott jelentette a végállomást a csapatnak (36-45). A bronzmeccsen pedig az amerikaiak vágtak vissza az egyéniben elszenvedett vereségekért (41-45), így a mieinknek maradt a negyedik hely. A fiúk között kevésbé szerepelt sikeresen a magyar csapat, a  nyolc közé jutó, és végül a hetedik helyen végző Rabb Krisztiánt lehet kiemelni, aki az elődöntőbe kerülésért a későbbi győztes orosz Lohanovtól kapott ki. Nyolcaddöntős volt még Nagy Martin, ő a szintén orosz Sztyepanov ellen szenvedett vereséget.

JUNIOR KARD VILÁG KUPA-VERSENY, SOSNOWIEC (LENGYELORSZÁG) Fiú kard egyéni, 148 induló Végeredmény: 1. Lohanov (orosz), 2. Pozdnyakov (orosz), 3. Bonah (német) és Panfetti (francia), …7. Rabb Krisztián …16. Nagy Martin, …44. Darkó Botond, 45. Milassin Mór, …50. Szlama Vilmos, …61. György Lehel, …68. Morvai Ákos, …74. Baaken Mátyás, …82. Noseda Szabolcs, …91. Fröhlich Bálint, …93. Kaiser Balázs, …108. Urbán Tamás. Leány kard egyéni, 154 induló Végeredmény: 1. Pusztai Liza, 2. Jenkins (amerikai), 3. Kelecsényi Mirabella és Moss (amerikai), 5. Nagy Valentina …8. Szűcs Luca, …27. Pótz-Nagy Fanni, 28. Battai Sugár Katinka, 29. Koós Gréta, 30. Bérczy Dorottya, …48. Beviz Dorottya, …61. Széplaki Virág, 62. Kern Bianka, …106. Balogh Zita. Leány kardcsapat, 15 induló Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Egyesült Államok, 4. Magyarország (Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Nagy Valentina, Pusztai Liza).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.