UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-28 21:01

Három a nagylány

Négy utánpótláskorú játékos, köztük három újonc is meghívót kapott a felnőtt női kosárlabda-válogatottba az újonnan kinevezett szövetségi kapitánytól, Székely Norberttől.

L. G. Székely Norbert, a felnőtt női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte tizenhat fős keretét a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkre. A válogatott november 11-én Litvániában lép pályára, majd négy nappal később Miskolcon Albánia lesz az ellenfele. A csapatban négy utánpótláskorú játékos, köztük három újonc is helyet kapott.

Studer Ágnes Szekszárd
Studer Ágnes Szekszárd
Dubei Debóra (20) meghívása egyértelmű választás volt, hiszen az U20-as válogatott játékos már a felnőttek között is többször szerepelt, mi több, részt vett a nyári felnőtt Európa-bajnokságon is. A Sopron Basket bedobója az Euroligában is rendre játéklehetőséget kap, a bajnokságban 18,8 percet tölt átlagban a pályán, ezalatt 7,6 pont és 2,6 lepattanó az átlaga. Nem jelent meglepetést a szintén U20-as válogatott Studer Ágnes (19) meghívója sem, hiszen az Eb-ötödik együttes legjobbjaként a nyári kontinenstorna All Star-csapatába is beválasztották. Egyértelműen ő az Atomerőmű KSC elsőszámú irányítója, és az Európa Kupában is rendre nagyszerű teljesítménnyel rukkol elő. A szekszárdiak üdvöskéje a bajnokságban 22 perc alatt 4 pontot, és egyaránt 2,3 lepattanót és gólpasszt jegyez. Csapattársa, Gereben Lívia (17) az U18-as válogatottal ért el Európa-bajnoki ötödik helyet, és fiatal kora ellenére szintén kezdőjátékossá lépett elő a szekszárdiak Európa Kupa-mérkőzésein. A nagypálya mellett a 3x3-as játékban is nagyszerű hátvéd remekül szerepel a nemzetközi kupaporondon is, idehaza pedig 23,7 perc alatt 7,7 pont, 3,3 lepattanó 2,7 gólpassz szerepel a neve mellett. Az U18-as válogatott másik ásza, a kontinensbajnokság All Star-csapatába tavaly beválasztott Lelik Réka (18) a harmadik újonc. Az irányítóként és hátvédként is bevethető ígéret az előző évben már belekóstolt az élvonal légkörébe, miután a Csata DSE kölcsönadta a BEAC-nak, a nyáron pedig Ceglédre szerződött. A tavalyi bronzérmes csapat komoly ugrást jelent a pályafutásában, de a fejlődése érdekében szüksége volt az új kihívásra. Már bemutatkozhatott az Európa Kupában, a bajnokságban pedig 18,8 perc alatt 3,5 pont, valamint egyaránt 1,5 lepattanó és gólpassz szerepel a neve mellett. A fiatalok nagy lehetőséget kaptak a meghívással, csak rajtuk múlik, hogy a kapitány szándékainak megfelelően fokozatosan beépülnek-e a válogatottba. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.